Productie

Onze producten worden nog op traditionele ambachtelijke wijze in onze eigen keuken geportioneerd en bereid. Roken op beukenhout is voor ons vanzelfsprekend. De productie van Ruig is geconcentreerd in Oostzaan. Deze afdeling bestaat uit 3 verschillende onderdelen;

productieplaatje

* de rauwe productie
(ontbenen, portioneren, voorbewerking productie-keuken)

* de braadlijn
(productie van gevormde kip- en gehaktproducten)

* productiekeuken
(braden, koken en roken)

Bij de productverwerking zorgen onze poeliers voor de juiste behandeling van de producten. Het wordt met aandacht en liefde bewerkt.

Al sinds 1975 beschikt Ruig over een eigen keuken waarin koks dagelijks ambachtelijke producten vers bereiden.

Hierdoor heeft u niet alleen keuze uit een uitgebreid assortiment rauwe producten, maar ook over producten die al gerookt, gekookt, gebraden of gegrild zijn. Er wordt hier nog ambachtelijk gewerkt, zo wordt er nog gerookt op beukenhout en worden de stoofschotels bereid vanuit de basis met verse groenten.

Arbeidsontwikkeling
Ook zet Ruig zich in voor arbeidsontwikkelings via Baanstede, door het aannemen van gedeeltelijk arbeidsgeschikte werknemers en begeleiden van het re-integratietraject. Zo helpen we verschillende mensen die geen kans maken op de reguliere arbeidsmarkt aan een baan, een dagbesteding en een inkomen. Deze mensen kunnen, vaak met wat extra begeleiding, uitstekend werk leveren en zijn erg gemotiveerde en hard werkende werknemers.

Kwaliteit & certificering
Kwaliteit staat zeer hoog in ‘t vaandel. Uitgangspunt is dan ook het leveren van een eerlijk product tegen een marktconforme prijs. Onze eigen kwaliteits-afdeling neemt regelmatig de nodige testen en monsters. Overigens werken we samen met een extern kwaliteitsbureau.

Daarnaast wordt gewerkt conform de laatste HACCP-eisen. Bovendien wordt Ruig gekeurd conform RVV-eisen, beschikken we over een EG keuringsnummer en is Ruig sinds 15 november 2004 gecertificeerd voor BRC en wel op hoger niveau. In 2016  is Ruig overgestapt op het FSSC kwaliteitssysteem. Bij Ruig wordt uiteraard strikt gescheiden gewerkt met rauwe en bereide producten. En dat allemaal onder de hoogste kwaliteitseisen, volgens een productieproces FSSC-normen.

Kippenrek