H-Eerlijk / MVO

Bij Ruig en Zonen is een (h)eerlijk product prioriteit en dat al meer dan 100 jaar!
Want laten we eerlijk zijn, eerlijk duurt toch het langst?
Hier een aantal voorbeelden van hoe wij deze visie toepassen in onze bedrijfsstructuur en producten.

Een volledig overzicht van al onze MVO activiteiten vind u hier.

Eerlijke etiketten
Wij leveren daadwerkelijk uit, wat op het etiket wordt beschreven. Zo is in recentelijk onderzoek van de Voedsel en Waren Autoriteit gebleken. Er is in 2010 door de Voedsel en Waren Autoriteit onderzoek gedaan naar de verschillen tussen etikettering en de werkelijke vlees soorten in producten van wel 60 verschillende bedrijven.

Positieve uitzonderingen
Bij het rauw wild vlees bleek de aanduiding op het etiket over het algemeen te kloppen. Van de 32 monsters was er slechts 1 niet goed aangeduid. Ook bleek 1 poelier (met 25 poeliersafdelingen in de horecagroothandel) alleen maar juiste aanduidingen te gebruiken. Van de 62 monsters van deze poelier bleken alle monsters overeen te komen met de etikettering.

Uit het resultaat bleek er, als lichtpuntje tussen de rest, maar 1 poelier te zijn waarvan alle 62 monsters overeen kwamen met de etikettering. En deze poelier zijn wij! Dit voor ons een vanzelfsprekendheid, maar voor u een prettige bevestiging dat u met Ruig’s producten een goede keuze maakt! Over smaak valt niet te twisten, wel over de eerlijkheid van deze producten.

Eerlijk vlees
H-eerlijk wild, want het vlees is 100% scharrelvlees, puur natuur en zonder toevoegingen. Bovendien heeft wild een heerlijke pure smaak, want de dieren scharrelen in de vrije natuur zelf kun kostje bij elkaar. Klik hieronder op de soorten scharrel kip die bij Ruig en Zonen verkrijgbaar zijn voor meer informatie, www.h-eerlijkruig.nl.

MVO
MVO is een vorm van ondernemen gericht op het zoeken naar evenwicht tussen financieel economische resultaten, sociale belangen en het milieu/dierenwelzijn oftewel de drie P’s: Profit, people en planet.

Ons MVO-programma bestaat o.a. uit:

MVO beleid