Ambacht in de Zorg

Ook in de zorg mag smakelijk gegeten worden! Daarom heeft Ruig een totaalconcept ontwikkeld voor wild en gevogelte, specifiek bestemde voor de institutionele markt. Ambacht in de Zorg, dus! In samenwerking met Van Hoeckel werken we dagelijks aan dit project, dat uit drie assortimentsgroepen bestaat: Vers, Bereid en Convenience.

Al sinds 1975 beschikt Ruig over een eigen keuken waarin koks dagelijks lekker ambachtelijke gevogelte producten vers bereiden als kip cordon blues, langzaam gegaarde filets en rollades en smaakvolle gehaktballen, burgers en worsten. Hierdoor heeft u niet alleen keuze uit een uitgebreid assortiment verse producten, maar ook over producten die al ambachtelijk gerookt, gekookt, gebraden of gegrild zijn.

De werkwijze is zeer ambachtelijk en we bereiden alleen herkenbare en zeer smakelijke producten! Zo wordt er nog authentiek gerookt op beukenhout en worden de stoofschotels bereid vanuit de basis met verse groenten. Bij Ruig wordt strikt gescheiden gewerkt met verse en bereide producten. Bij de rauwe productverwerking zorgen onze poeliers voor de juiste behandeling van de producten. Of het nu gaat om een geportioneerde filet, een vers kipworstje of een heerlijke kipvink. Het wordt met liefde bereid.

De convenienceproducten van Ambacht in de Zorg zijn in specifieke bakken verpakt, die direct in regeneerwagens en/of –kasten geplaatst kunnen worden. Gebraden, wel of niet gemarineerd, met of zonder jus, wel of niet natriumarm, per stuk verpakt of juist per 15, wij regelen het voor u! Dit allemaal onder de hoogste kwaliteitseisen, volgens een productieproces dat volgens de HACCP-richtlijnen is goedgekeurd. Ruig is bovendien gekeurd conform NVWA-eisen én beschikt over een EG-keuringsnummer en een FSSC 22000-certificaat.

Het totaalconcept bestaat uit de volgende 3 assortimentsgroepen:

  • Ruig’s ambacht in de zorg – VERS
  • Ruig’s ambacht in de zorg – BEREID
  • Ruig’s ambacht in de zorg – CONVENIENCE