Bâtard: echt Frans brood van Loustain

Blogs, Loustain

Meel, water, gist, zout … brood! Wij leveren al sinds jaar en dag hét echte Franse brood met de kwaliteit van vroeger! Met de volgende belangrijke kenmerken: alleen natuurlijke ingrediënten, een zeer dunne knapperige korst en een heerlijk zacht kruim van binnen.

Onze bâtard is één van deze echte Franse broden. De truc voor het produceren van het allerbeste brood is eigenlijk heel eenvoudig: je moet in je achterhoofd houden dat elke stap in het bakproces belangrijk is. Of het nou gaat over het vormen of het laten rijzen van je brood, het moet precies goed zijn. Onze (echte Franse) leverancier van dit brood heeft dat perfect in de vingers. Daarom is het brood constant van kwaliteit en bijzonder smakelijk.

Voor ons Nederlanders is het misschien wat gek, maar de meeste Fransen eten een brood helemaal niet met beleg erop. Het wordt vooral tijdens de maaltijd als bijgerecht gegeten. Je kunt er saus mee dippen of – een beetje tegen de etiquette in – de restjes van je bord mee opeten. Saucer heet dat, maar het ‘hoort’ eigenlijk niet. Ach, als het maar lekker is toch?

Wil je toch een Frans-getinte broodlunch maken met de bâtard, denk dan eens aan zeldzaam lekkere gerookte eendenborst met één van onze konfijten. Maar ook met de juiste melange van kruiden en specerijen kun je de smaak van Frankrijk naar het bord brengen. Met basilicum, oregano, rozemarijn, marjolein, tijm en lavendel maak je zelf een Provençaalse kruidenmix. Tip: Brood over? Verpak dit in een plastic zak en gebruik de volgende dag als basis voor een ambachtelijke tosti.

Meer inspiratie?

Nog meer lezen? Graag! We publiceren doorlopend mooie recepten, innovatie concepten en het meest opvallende nieuws. Alles wat je als echte foodie of foodprofessional nodig hebt dus!

Heb je nog vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact met ons op. Onze specialisten helpen je graag.