BBQ-Platter – serveer als een chef

Concepten, Wild & Gevogelte

De laatste jaren is het barbecueën steeds meer een culinaire trend geworden. Je gasten imponeer je niet alleen meer met een standaard speklapje. De mogelijkheden zijn tegenwoordig eindeloos. Tijd om creatief te worden!

Een plank met diverse heerlijkheden van de barbecue brengt mensen samen. Je kunt alle kanten op. Haak met je BBQ-Platter in op het seizoen en verrijk hem met zomerwild. Of maak een plank met uitzonderlijk spiesen.

Een platter vol met prachtige gegrilde producten staat prachtig op tafel. En laat je fantasie gerust de vrije loop. Het aanbod barbecueproducten is haast oneindig. Van vlees, tot groenten of een complete stoofschotel. Een barbecue is tegenwoordig een echte buitenkeuken! Verras je gasten deze zomer en geniet van de shared dining-trend.

Serveer als een chef

De trend van shared dining wint al jaren achter elkaar terrein, en niet zomaar. Want wat is er nou gezelliger dan gezamenlijk eten?

Door diverse soorten wild en gevogelte tegelijk te bereiden en te serveren, geniet je samen van diverse smaken. Kleed je plank aan met mooie gegrilde groenten, wat geroosterde aardappelen en serveer de saus ook gewoon op de plank erbij – waarom ook niet?

Je kunt eindeloos variëren met het vlees van Ruig. Hele delen zomerwild, stoere skewers, pulled meat of klassieke burgers & sausages. Het gaat er uiteindelijk simpelweg om dat iedereen volop geniet.

HOT TOPICS IN 2020

We barbecueën het hele jaar door

Natuurlijk is de zomer het moment bij uitstek om te genieten van je barbecue. Maar ook in de winter wordt het steeds populairder om de grill aan te steken en mooie stukken vlees te bereiden. Tenminste net zo lekker!

Werken met kerntemperaturen

Met een thermometer kun je eenvoudig de kerntemperatuur van het vlees bepalen, en de perfecte garing bereiken. Zo weet je zeker dat je vlees perfect bereid is. Vraag je poelier om advies.

Kwaliteit boven kwantiteit

De beste barbecue vraagt om het beste vlees. Niet kiezen voor bulk, maar juist voor smaakvolle delen van hoge kwaliteit. Wild bijvoorbeeld, of scharrel. Zo wordt je barbecue, een barbecue om echt trots op te zijn!

Serveer als een chef: Shared food

Lekker samen eten! Dat is al jaren heel gebruikelijk, maar één groot bord of ‘n grote plank vol heerlijkheden samen delen is ook enorm in opkomst. Serveer je barbecue als een chef: op een BBQ-Platter.

Zomerwild

Altijd al indruk willen maken met je barbecue bij je gasten? Denk outside the box en ga voor wild op de barbecue. Wild is ook buiten het traditionele wildseizoen te verkrijgen. Dus niet alleen tijdens de wintermaanden.

Een barbecue geeft wild die unieke grillsmaak mee, dus dat maakt het vlees extra lekker. Overigens is niet alleen Nederlands wild zoals ree geschikt om te bereiden op de barbecue. Ook wild uit andere landen of werelddelen, denk aan Nieuw-Zeelands hert, is daar uitermate geschikt voor.

Skewers

De lijst van meest populaire vlees op de barbecue wordt aangevoerd door saté. Spiesen zijn nog populairder dan burgers!

Ruig biedt een uitgebreid assortiment satés van 15 tot 200 gram, van diverse soorten vlees. Rauw en gegrild. Met de smaak en kwaliteit van huisgemaakt, maar dan met het gemak van kant-en-klaar.

Ook leuk: maak je eigen XXL-spies van zomerwild, grote stukken kipfilet of -dij, met eendenfilet of maak een smakelijke combinatie met groenten. Ook een aanrader: op een grote spies coquelets rijgen.

Pulled meat

Pulled meat, de trots van Amerika, is overgewaaid naar Europa. Heel langzaam gebraden vlees met een uitgesproken kruidenmix.

Wij bereiden onze pulled in eigen huis, maar het is ook goed zelf te doen. Low en slow grote stukken goed gekruid vlees laten garen. Even met twee vorken uit elkaar trekken en voilà: je eigen pulled.

Om op de barbecue pulled meat te bereiden, is het een must om een barbecue met deksel te gebruiken. Daardoor is de temperatuur van je barbecue goed te regelen en bereik je de optimale garing.

Burgers & sausages

Burgers & sausages worden de laatste jaren steeds populairder. Om er een succes van te maken moet je wel voor de beste kwaliteit kiezen en de juiste vleessoort selecteren.

Bij vrijwel ieder eetmoment past wel één van de burgers & sausages: een chipolata-worstje bij het ontbijt, een lekkere burger als lunch en ‘s avonds als diner een BBQ-Platter met een combinatie van de twee.

Ruig heeft heerlijke worsten en burgers, van topkwaliteit gevogelte en het allerbeste wild. Ambachtelijk bereid, ready to cook en ultiem sappig na bereiding.

Meer inspiratie?

Nog meer lezen? Graag! We publiceren doorlopend mooie recepten, innovatie concepten en het meest opvallende nieuws. Alles wat je als echte foodie of foodprofessional nodig hebt dus!

Heb je nog vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact met ons op. Onze specialisten helpen je graag.