Beer can chicken met huisgemaakte rub

Recepten, Wild & Gevogelte

Bereidingswijze

Begin met het bereiden van de rub. Meng daarvoor alle ingrediënten in een bakje door elkaar.

Wrijf de kip zowel aan de binnen als buitenkant in met een laagje olie. Verdeel vervolgens de rub er overheen en laat de kip minimaal een uur (gekoeld) marineren.

Open het bierblik en giet de helft eruit. Dit heb je voor je recept niet nodig. Steek de barbecue aan en positioneer je houtskool of briketten aan de zijkanten van de barbecue. Zet een lekbakje voor het vet tussen de brandstof in. Laat de barbecue opwarmen tot ongeveer 175 graden.

Zet de kip op het geopende bierblik, op het rooster in het midden van de barbecue. Als de kip te snel bruin wordt of je wil voorkomen dat de borst te droog wordt, dek dan af met wat aluminiumfolie.

Meet regelmatig de kerntemperatuur. Bij ca. 75 graden is de kip gaar. Bij een Kemper Landhoen kun je rekenen op 105 minuten, een Poulet Noir is met 90 minuten iets eerder gaar. Let wel – deze tijden zijn slechts ter indicatie. Zodra de kip gaar is laat je deze ongeveer 10 minuten rusten en haal je deze van het blik af.

Smakelijk!

Ingrediënten

1 Kemper Landhoen of Poulet Noir
1 el zonnebloemolie
1 blik bier, 500 ml 

Voor de rub:

1 tl mosterdpoeder
1 tl uienpoeder
1 tl paprikapoeder
1 tl zeezout
1 tl zwarte peper, grof gemalen
½ tl knoflookpoeder
½ tl korianderpoeder
½ tl komijnzaad

Meer inspiratie?

Nog meer lezen? Graag! We publiceren doorlopend mooie recepten, innovatie concepten en het meest opvallende nieuws. Alles wat je als echte foodie of foodprofessional nodig hebt dus!

Heb je nog vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact met ons op. Onze specialisten helpen je graag.