Beer can Chicken
Een op de barbecue geroosterde hele kip. Een sappig, super mals gerecht waarbij een gemarineerde hele kip wordt geroosterd op een blik bier in een gesloten barbecue.
Serveer Azië op de borden van je gasten! Bij Ruig zijn we verzot op Aziatisch. Bereid de beer can chicken eens op Aziatische wijze met smaakmakers als teriyaki, gember en citroengras. Wij hebben een toegankelijk recept voor je!
Bereidingswijze
Bereiding van een hele kip op de barbecue is niet lastig. Wel is het aan te raden om een kernthermometer in de buurt te houden. Dan garandeer je de optimale garing.
- Bereid de barbecue voor om indirect te grillen bij een temperatuur naar 150-180˚C
en plaats er een hitteschild in. - Kruid de kip aan de binnenkant royaal met versgemalen peper en zout. Wrijf de buitenkant in met de bbq-rub.
- Open het blikje bier, schenk er wat uit en zet dit op een lage, vuurvaste schaal.
- Schuif de kip over het blikje bier heen en zorg dat deze goed stevig staat. Plaats op het barbecuerooster en steek een kernthermometer in het dikke gedeelte van de dij. Stel in op 82˚C.
- Rooster de kip met de deksel op de barbecue gaar.
- Maak ondertussen de glaze. Schil de gember en snijd samen met de citroengras, munt en rode peper zeer fijn. Meng met de teriyaki, barbecuesaus en het sesamzaad. Bestrijk de kip elke 15 minuten met de glaze.
- Neem de kip met het blikje van de barbecue als de juiste kerntemperatuur is bereikt en laat rusten.
- Haal de beer can chicken voorzichtig van het blikje en serveer. (Let op het blikje is heet geworden)
Welk bier je ook kiest, het zal zeker smaken in combinatie met kip!
Tip 1: Gebruik voor dit gerecht een bierblikhouder, kiprooster of een chicken sitter. Zo kan je op een eenvoudige manier een complete maaltijd bereiden.
Tip 2: Let tijdens de bereiding op dat je de chicken sitter niet te hoog in de barbecue plaatst. De warmte bovenin is altijd hoger, waardoor je vaak ziet dat de bovenzijde van de kip verbrandt.
Tip 3: Heb je iets meer tijd? Laat de rub dan 30 minuten intrekken voor optimale smaak.
Ingrediënten
- 1 hele kip (bijvoorbeeld poulet noir)
- versgemalen peper
- zout
- 1 el bbq-rub cheeky chicken
- 1 blikje bier (bijvoorbeeld Sierra nevada pale ale)
Voor de marinade:
- 1 cm verse gember
- 1 stengel citroengras
- 2 takjes verse munt
- ½ rode peper
- 4 el teriyakisaus
- 2 el barbecuesaus
- 2 tl geroosterd sesamzaad
Werken bij Ruig
Op zoek naar een leuke baan bij een stabiel familiebedrijf met enorme historie? Dan zit je bij Ruig goed!
Je vindt al onze vacatures op onze speciale vacaturewebsite Werken bij Ruig. Als je reageert op een vacature hoor je binnen twee weken van ons. We kijken uit naar je bericht!