Behoud de rust met Easy Food

Wild & Gevogelte

Of je nu behoefte hebt aan verlichting voor de zwarte brigade, flexibiliteit bij plotselinge drukte of inspiratie voor bezorggerechten: met ons assortiment Easy Food maak je het jezelf nét even wat makkelijker.

Door te werken met ready-to-serve producten van Ruig bespaar je tijd en kosten in de keuken. Topkwaliteit gevogelte dat je gegarandeerd tijd bespaart, lang houdbaar is en daarnaast: authentiek van smaak is. Wat wil je nog meer?

Bekijk onze zes menusuggesties voor ieder eetmoment.

EINDELOZE VOORDELEN.

Magere producten
Onderscheidend en verrassend
Snel inspelen op plotselinge drukte
Lange houdbaarheid in koeling of diepvries
Voorgegaarde artikelen zijn tot in de kern gegaard en snel klaar

Tosti caesar salade

Ingrediënten (per persoon)

2 plakken tostibrood naar keuze
Enkele druppels knoflookolie
25 gram gebraden kipfilet
10 gram geraspte parmezaanse kaas
1 theelepel worcestershire saus
1 eetlepel slasaus
Half ei
Romeinse sla ter decoratie
3 ansjovisjes ter decoratie

Bereidingswijze

Verwarm het tosti apparaat voor en bestrijk de belegkant met knoflookolie

Beleg het brood raspkaas en gebakken kip, dek af met het tweede sneetje brood. Laat de tosti mooi goudbruin van kleur worden in het tosti-apparaat.

Neem de tosti uit het apparaat en plaats op een bord. Decoreer met gesneden Romeinse sla, stukjes ansjovis. Bedruppel met slasaus en peper en zout.

Kip Tandoori Flammkuchen

Ingrediënten (4 stuks)

125 g zure room
1 el garam masala
4 flammkuchenbodems
200 g kip-tandoorireepjes
2 el olie
25 g verse spinazie
1 ui (in dunne ringen)
1 appel (in dunne schijfjes)
1 chioggiabiet (met de mandoline gesneden)
1 zoete aardappel (in blokjes)

Bereidingswijze

Roer de zure room los met de garam masala en verdeel over de flammkuchen. Schep de kipreepjes om met de olie.

Beleg de flammkuchen met de spinazie, kipreepjes, uienringen, appel, biet en zoete aardappel. 3. Rooster de flammkuchen in een voorverwarmde oven van 230°C in 12-15 minuten goudbruin en knapperig.

Snelle paëlla

Ingrediënten (4 personen)

4 sous-vide gegaarde kipdrumsticks
Zout en peper
Olijfolie om in te bakken
0,2 g saffraan
1 l kippenbouillon
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 ui, in stukjes
1 rode paprika, in kleine stukjes
400 g risottorijst
100 g doperwtjes
100 g chorizo in dunne plakjes

Bereidingswijze

Roer de saffraan door de bouillon en zet opzij tot gebruik.

Verwarm een flinke scheut olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de knoflook, ui en paprika. Voeg de drumsticks toe en braad ze aan. Haal uit de pan voor later gebruik.

Voeg de rijst toe en roer alles goed door elkaar.

Giet de saffraanbouillon erbij, breng aan de kook en laat 10 minuten flink koken op matig vuur. Zet het vuur daarna helemaal klein en kook nog eens ca. 10 minuten tot de rijst gaar is. Let tijdens het koken goed op aanbranden en voeg indien nodig wat extra vocht toe. Doe er in de laatste kookminuten de doperwten en de chorizo bij.

Breng de paella – indien nodig of gewenst – verder op smaak met zout en peper. Serveer met de drumsticks.

Asian Pulled Chicken

Ingrediënten (4 stuks)

4 st. gua bao (stoombroodjes)
320 gram pulled chicken
120 gram boekweitnoedels
1/4 ananas
1/4 rode peper
8 takjes verse koriander
sap en rasp van 1/2 limoen
8 dunne plakjes rettich
versgemalen peper
zout

Bereidingswijze

Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af, spoel koud en laat goed uitlekken. Maak de ananas schoon, verwijder de harde kern en snijd in fijne blokjes. Snijd de rode peper doormidden, verwijder de zaadjes en snijd zeer fijn. Meng met de ananas. Hak de koriander fijn, meng door de ananas en voeg het sap en de rasp van de limoen toe. Kruid met een snufje zout.

Steek de plakjes rettich rond uit en marineer ze in een beetje vocht van de anassalsa. Maak de boekweitnoedels aan met enkele lepels ananassalsa.

Verwarm de pulled chicken in een droge anti-kleefpan tot het mooi warm is en er krokante stukjes beginnen te ontstaan. Verwarm ondertussen de gua bao volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verdeel er de noedels over, schep er de pulled chicken op en lepel er lekker wat salsa over. Garneer met de gemarineerde rettich.

Loaded Fries Rotterdam

Ingrediënten (per persoon)

200 gram frites
60 gram Ruig kipshoarma
20 gram Mesclun sla
1 theelepel peterselie
2 stuks cherrytomaat
50 gram jonge kaas
40 gram shoarmasaus
10 gram sambalsaus

Bereidingswijze

Bak de kipshoarma kort op de plaat. Doe de gebakken frites in een aluminium schaaltje en schep er de kipshoarma over.

Leg er de jonge kaas op. Laat de kaas smelten in de oven of salamander.

Verdeel een handje mesclunsla over het gerecht. Spuit de shoarmasaus in streepjes erover. Spuit de sambalsaus in streepjes erover.

Partypan

Ingrediënten

Pulled turkey
Kipsaté stokjes gegaard
Kipgehaktballetjes
Kipnuggets
Kip cajun wings gebraden
Partybrood

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 °C en bak het partybrood af gedurende 10 minuten.

Frituur de nuggets. Warm de pulled turkey, de kipsaté stokjes, de gehaktballetjes en de kip cajun wings op tot de juiste temperatuur.

Doe alle producten in de Snackpan XL en serveer het brood erbij.

Meer inspiratie?

Nog meer lezen? Graag! We publiceren doorlopend mooie recepten, innovatie concepten en het meest opvallende nieuws. Alles wat je als echte foodie of foodprofessional nodig hebt dus!

Heb je nog vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact met ons op. Onze specialisten helpen je graag.

Verkrijg­baarheid

Sligro zelfbediening

In 36 Sligro-vestigingen in Nederland vind je een shop-in-shop vestiging van Ruig. Dus ook bij jou in de buurt!

Sligro bezorgservice

Ruig is Sligro Verspartner. Dat betekent dat wild en gevogelte dat je bestelt via Sligro, door ons geleverd wordt.

Ruig bezorgservice

Zakelijke klanten kunnen gebruik maken van onze eigen bezorgservice. Benieuwd of we ook in jouw omgeving leveren?

Winkel & webshop

Ben je een particuliere klant? Dan zien we je graag in onze winkel in Oostzaan of kun je bestellen via onze webshop.