Bio­meerwaarde­kip: De kip met een dubbel-doel

ChefsKip, Concepten, Nieuws, Wild & Gevogelte

Nederland houdt van kip. We eten er maar liefst 20 kilo per jaar van. Het is niet alleen lekker, snel en makkelijk te bereiden maar je kunt er ook vele uiteenlopende gerechten mee maken. Niet voor niets is de campagne ‘het meest veelzijdige stukje vlees’ bij veel Nederlanders in het geheugen gegrift. Het bewustzijn rondom dierenwelzijn en de productie van kip speelt vandaag de dag een steeds belangrijkere rol. Bij Ruig lopen we graag voorop in deze ontwikkeling. Daarom hebben we de handen ineengeslagen met de pluimveehouders van Biomeerwaardekip.

De Biomeerwaardekippen zijn biologische dubbel-doelkippen. Dit wil zeggen dat wanneer ze uitgelegd zijn, ze ook heerlijk zijn om te eten. Tijdens hun leven genieten ze van voldoende ruimte om lekker buiten te kunnen scharrelen. Daarom is de smaak intenser: kip met de smaak van vroeger!

We hebben de voordelen op een rijtje gezet.

  • Biologisch: De kippen worden gecontroleerd, diervriendelijk  en milieubewust gehouden. De biomeerwaardekip krijgen volop de ruimte om binnen en buiten rond te scharrelen.
  • Duurzaam: Niet alleen de eieren, maar uiteindelijk ook het vlees van deze legkippen worden voor consumptie gebruikt. Zo maken wij van dit vlees heerlijke nuggets en schnitzels en helpen we om voedselverspilling tegen te gaan!
  • Nederlandse herkomst: Voedsel van eigen bodem zorgt nu eenmaal voor minder uitstoot door het kortere transportproces.
  • Rijk van smaak: Het vlees van kippen die vrij naar buiten mogen, is malser en sappiger. Bovendien is het vlees van oudere kippen net iets vetter. Vet geeft vlees een intense smaak en zorgt voor lekker zacht vlees. Dubbel lekker dus!
  • Verantwoord genieten: Eerlijk, duurzaam en van eigen bodem. Daar zetten wij ons voor in.

Ruig heeft het assortiment uitgebreid met nuggets en schnitzels van Biomeerwaardekippen. Bereid in eigen huis, met de vertrouwde Ruig-kwaliteit. De nuggets en schnitzels zijn voorgegaard en dus makkelijk te bereiden en mee te variëren op het menu. Ideaal in deze tijd van personeelstekort. De Biomeerwaarde-kipnuggets zijn perfect voor op de borrelkaart: tussen de bitterballen en kaasstengels op een borrelplank. Of op de dinerkaart als schnitzelburger met verse sla en biologisch patat. Maar deze biologische schnitzel is ook een verantwoord gerecht voor op het kindermenu, met seizoensgroenten en biologische krieltjes.

Je vindt het Biomeerwaardekip-assortiment bij Ruig Oostzaan of bij één van onze vestigingen.

Meer inspiratie?

Nog meer lezen? Graag! We publiceren doorlopend mooie recepten, innovatie concepten en het meest opvallende nieuws. Alles wat je als echte foodie of foodprofessional nodig hebt dus!

Heb je nog vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact met ons op. Onze specialisten helpen je graag.