BlogsWild & Gevogelte

De meest diervriendelijke foie gras

Als je op zoek bent naar de meest diervriendelijke foie gras, dan moet je op zoek naar een alternatief. Over Foie Fin schreven we ooit al een artikel, maar er is een nieuwe uitdager in ons assortiment te vinden: Foie Royale.

Ook dit product wordt gemaakt van de levers van niet-vetgemeste eenden en ganzen. Het grote verschil is de productiemethode. Die van Foie Royale is uniek, nog nooit eerder vertoond en uiteraard gepatenteerd.

De ganzen en eenden groeien op in Duitsland, op de boerderij. Vleugels of bek worden niet geknipt. Het eten gaat vrijwillig, zoals in de natuur. En de dieren hebben voldoende ruimte om te scharrelen. Om de Foie Royale te produceren, worden gewone levers van de eenden of ganzen gebruikt. Deze zijn klein, en niet – zoals bij foie gras – vervet.

Dat is dan ook de reden dat de levers onder extreem hoge druk eenden- of ganzenvet ingeperst krijgen. Het resultaat is een foie gras-alternatief wat niet van echt te onderscheiden is. Zelfs niet op moleculair niveau.

Eén van de mooiste eigenschappen van Foie Royale is het aantal toepassingen. Je kunt het bakken, koken, frituren, karameliseren, schaven of blenden. Ook een terrine maken gaat perfect met Foie Royale. Of maak het jezelf makkelijk: eet het gewoon met een stokbroodje. Heerlijk!

In ons assortiment vind je zowel de variant met eendenlever als Foie Royal met ganzenlever. Daarbij kies je voor een variant van 125 gram (Ø25mm) of de horecaverpakking van 750 gram (Ø60mm). Welke keuze je ook maakt: je trakteert jezelf en je gasten op een traktatie die zowel warm als koud perfect van smaak is.

Eendenlever

125 gram

Eendenlever

750 gram

Ganzenlever

125 gram

Ganzenlever

750 gram

Ontdek deze culinaire sensatie met een schoon geweten: bezoek één van onze vestigingen of neem contact op!