BlogsLoustain

Viennoiserie, wat is dat eigenlijk?

Viennoiserie is een Frans word waarmee zoete, luxe broodjes bedoeld worden die traditioneel gegeten worden tijdens het ontbijt of bij de koffie, maar ook perfect fungeren als tussendoortje. De oorsprong van het woord viennoiserie ligt in Wenen en betekent… Weens.

De populariteit van de Weense specialiteiten kwam op in Frankrijk toen in 1839 een speciaalzaak geopend werd door August Zang. Het gebruik van bladerdeeg kwam later en was dus geen Weense, maar een Franse uitvinding.

Daarom komt de lekkerste viennoiserie ook uit Frankrijk, en dat is precies waar we het vandaan importeren. Diepgevroren en voorgerezen, waardoor de luchtige lekkernijen in een minuut of 20 gereed en heerlijk vers zijn.

Het assortiment viennoiserie van Loustain bestaat uit de állerbeste roombotercroissants met maar liefst 23% echte boter, smakelijke chocoladebroodjes en authentieke koffiebroodjes. Daarnaast bieden we heerlijke mini’s en nieuw in het aanbod: de cruffin! Knapperig croissantdeeg met een zacht midden. Een mix van een croissant en een muffin!