ConceptenWild & Gevogelte

Genieten van spiesen

De laatste jaren is het barbecueën steeds meer een culinaire trend geworden. Jouw gasten imponeer je niet alleen meer met een standaard sateetje. De mogelijkheden zijn immers eindeloos. Het nieuwe ‘real barbecueën’ heeft ervoor gezorgd dat steeds meer mensen het wagen grote stukken vlees te bereiden en aan tafel te snijden.

XXL-sensatie in presentatie

Maak je eigen spiesen en imponeer daarmee je gasten. Het principe komt uit de tijd van de gauchos die vlees aan spiesen grilden. Tegenwoordig worden deze low and slow spiesen nog steeds veel gegeten en is ‘churrasco’ ook overgewaaid naar Europa. Een sensatie om te zien en geweldig om te proeven. Heel veel gevogelte als coquelets, kwartels en kippenbouten passen bij een barbecue anno nu. Maar ook zomerwild als Nieuw-Zeelands hert en ree.

Onze spiesen hebben de smaak en kwaliteit van zelfgemaakt, met het gemak van kant-en-klaar. Een uitstekende keuze als u op zoek bent naar ambachtelijke spiesen. Maar ook een uitstekende keuze als u zelf spiesen maakt en op zoek bent naar een goed alternatief wanneer u even niet voldoende capaciteit heeft tijdens drukkere verkoopmomenten.

Kipsaté gegrild
Met voorgegaarde gegrilde kipsaté voorkomt u dat het product aan de buitenkant gaar is, maar aan de binnenkant nog rauw. Wij nemen u werk uit handen met deze spiesen variërend van 15 gram tot 180 gram. Niet-natuurlijke toevoegingen zijn verminderd of vervangen door natuurlijke smaakmakers.

Wildspies
Een super-de-luxe spies met wild als Nieuw-Zeelands hert en ree. Wild, het meest natuurlijke stukje scharrelvlees. Wild eten past volledig in de vraag naar biologisch, lokaal en verantwoord eten. Vlees met een verhaal.

Kipsaté gemarineerd
Binnen het assortiment kip is onze saté geprikt van mals kipfilet of dijfilet. Ook is er een Beter Leven-kipsaté. De marinade bevat voornamelijk natuurlijke toevoegingen wat de smaak ten goede komt. Er zijn verschillende gewichten en porties te verkrijgen: van een 15-grams minisateetje tot spiesen van 200 gram.

Shaslick
Heerlijk gemarineerd vlees geregen aan een spies met stukjes spek, ui en paprika. Rijk aan smaak, vol natuurlijke smaakstoffen en met zo min mogelijk onnodige toevoegingen. Roosteren maar!

Tips van uw specialist:

Kies vleessoorten met dezelfde bereidingstijd.

Wissel het vlees af met groenten van Smeding als hele ui, paprika, maïs, grote champignons of ananas.

Voor grotere stukken is het wel aan te raden een barbecue te gebruiken die kan worden afgesloten.

Bij de juiste temperatuur haal je het vlees van de barbecue en laat je het een kwartier rusten in de folie.

Houd de kerntemperatuur van het vlees in de gaten met de WeGrill. Dit werkt via je telefoon en bluetooth.

Begin op tijd met het garen van het vlees dat je die avond gaat eten of serveren.