Concepten

Het vakantiegevoel met Easy Food

Het vakantiegevoel. Geen stress. Alle tijd. Genieten van de rust en even helemaal zen worden. Hoe heerlijk zou het zijn om die vibe dagelijks te ervaren? We kunnen je brigade niet aansturen voor je, maar maken je werkdag wel graag wat makkelijker.

We lezen het volop: de horeca staat te springen om (goed opgeleid) personeel. Hoe voorkom je dat de crew in je keuken last krijgt van het tekort aan goed opgeleid personeel op de arbeidsmarkt? Simpel! Door te werken met kwalitatieve convenience bespaar je tijd en kosten. Het Easy Food assortiment van Ruig omvat topkwaliteit gevogelte dat u gegarandeerd tijd bespaart. Authentiek van smaak en verrassend lekker.

Laat je meevoeren door onze suggesties. Dan komt dat tropische gevoel toch wat dichterbij...

EINDELOZE VOORDELEN.

Magere producten
Onderscheidend en verrassend
Snel inspelen op plotselinge drukte
Lange houdbaarheid in koeling of diepvries
Voorgegaarde artikelen zijn tot in de kern gegaard en snel klaar

Maar vooral:

Minder stress
Meer plezier
Altijd dat vakantiegevoel in je keuken

Tosti caesar salade

Ingrediënten (per persoon)

  • 2 plakken tostibrood naar keuze
  • Enkele druppels knoflookolie
  • 25 gram gebraden kipfilet
  • 10 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 1 theelepel worcestershire saus
  • 1 eetlepel slasaus
  • Half ei
  • Romeinse sla ter decoratie
  • 3 ansjovisjes ter decoratie

Bereidingswijze

  1. Verwarm het tosti apparaat voor
  2. Bestrijk de beleg kant met knoflookolie
  3. Beleg het brood raspkaas en gebakken kip
  4. Dek af met het tweede sneetje brood
  5. Laat de tosti mooi goudbruin van kleur worden in het tosti apparaat
  6. Neem de tosti uit apparaat en plaats op een bord
  7. Decoreer met gesneden Romeinse sla, stukjes ansjovis
  8. Bedruppel met slasaus en peper en zout

Kip Tandoori Flammkuchen

Ingrediënten (4 stuks)

  • 125 g zure room
  • 1 el garam masala
  • 4 flammkuchenbodems
  • 200 g kip-tandoorireepjes
  • 2 el olie
  • 25 g verse spinazie
  • 1 ui (in dunne ringen)
  • 1 appel (in dunne schijfjes)
  • 1 chioggiabiet (met de mandoline gesneden)
  • 1 zoete aardappel (in blokjes)

Bereidingswijze

  1. Roer de zure room los met de garam masala en verdeel over de flammkuchen. Schep de kipreepjes om met de olie.
  2. Beleg de flammkuchen met de spinazie, kipreepjes, uienringen, appel, biet en zoete aardappel. 3. Rooster de flammkuchen in een voorverwarmde oven van 230°C in 12-15 minuten goudbruin en knapperig.

Snelle paëlla

Ingrediënten (4 personen)

  • 4 sous-vide gegaarde kipdrumsticks
  • Zout en peper
  • Olijfolie om in te bakken
  • 0,2 g saffraan
  • 1 l kippenbouillon
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 ui, in stukjes
  • 1 rode paprika, in kleine stukjes
  • 400 g risottorijst
  • 100 g doperwtjes
  • 100 g chorizo in dunne plakjes

Bereidingswijze

  1. Roer de saffraan door de bouillon en zet opzij tot gebruik.
  2. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de knoflook, ui en paprika. Voeg de drumsticks toe en braad ze aan. Haal uit de pan voor later gebruik.
  3. Voeg de rijst toe en roer alles goed door elkaar.
  4. Giet de saffraanbouillon erbij, breng aan de kook en laat 10 minuten flink koken op matig vuur. Zet het vuur daarna helemaal klein en kook nog eens ca. 10 minuten tot de rijst gaar is. Let tijdens het koken goed op aanbranden en voeg indien nodig wat extra vocht toe. Doe er in de laatste kookminuten de doperwten en de chorizo bij.
  5. Breng de paella - indien nodig of gewenst - verder op smaak met zout en peper. Serveer met de drumsticks.

Asian Pulled Chicken

Ingrediënten (4 stuks)

  • 4 st. gua bao (stoombroodjes)
  • 320 gram pulled chicken
  • 120 gram boekweitnoedels
  • 1/4 ananas
  • 1/4 rode peper
  • 8 takjes verse koriander
  • sap en rasp van 1/2 limoen
  • 8 dunne plakjes rettich
  • versgemalen peper
  • zout

Bereidingswijze

  1. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af, spoel koud en laat goed uitlekken.
  2. Maak de ananas schoon, verwijder de harde kern en snijd in fijne blokjes.
  3. Snijd de rode peper doormidden, verwijder de zaadjes en snijd zeer fijn. Meng met de ananas.
  4. Hak de koriander fijn, meng door de ananas en voeg het sap en de rasp van de limoen toe. Kruid met een snufje zout.
  5. Steek de plakjes rettich rond uit en marineer ze in een beetje vocht van de anassalsa.
  6. Maak de boekweitnoedels aan met enkele lepels ananassalsa.
  7. Verwarm de pulled chicken in een droge anti-kleefpan tot het mooi warm is en er krokante stukjes beginnen te ontstaan.
  8. Verwarm ondertussen de gua bao volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  9. Verdeel er de noedels over, schep er de pulled chicken op en lepel er lekker wat salsa over. Garneer met de gemarineerde rettich.

Loaded Fries Rotterdam

Ingrediënten (per persoon)

  • 200 gram frites
  • 60 gram Ruig kipshoarma
  • 20 gram Mesclun sla
  • 1 theelepel peterselie
  • 2 stuks cherrytomaat
  • 50 gram jonge kaas
  • 40 gram shoarmasaus
  • 10 gram sambalsaus

Bereidingswijze

  1. Bak de kipshoarma kort op de plaat
  2. Doe de gebakken frites in een aluminium schaaltje
  3. Schep er de kipshoarma over
  4. Leg er de jonge kaas op
  5. Laat de kaas smelten in de oven of salamander
  6. Verdeel een handje mesclunsla over het gerecht
  7. Spuit de shoarmasaus in streepjes erover
  8. Spuit de sambalsaus in streepjes erover

Partypan

Ingrediënten

  • Pulled turkey
  • Kipsaté stokjes gegaard
  • Kipgehaktballetjes
  • Kipnuggets
  • Kip cajun wings gebraden
  • Partybrood

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C en bak het partybrood af gedurende 10 minuten.
  2. Frituur de nuggets.
  3. Warm de pulled turkey, de kipsaté stokjes, de gehaktballetjes en de kip cajun wings op tot de juiste temperatuur.
  4. Doe alle producten in de Snackpan XL en serveer het brood erbij.

Vind je dit ook interessant?