ConceptenWild & Gevogelte

The Hunters Platter

Een plank vol met diverse heerlijkheden brengt mensen én smaken samen. Je kunt alle kanten op. Haak met je tapasplank in op het seizoen en verrijk hem met wild. Of maak een plank met uitzonderlijk gerookte wildproducten, zoals ham van hert of everzwijn. Maak de beleving af en serveer er een wildpaté bij of een klein broodje.

Een platter vol met prachtige wildproducten staat al prachtig op tafel, om de platter een nog luxere uitstraling te geven zijn er leuke opmaaktips en tevens kostenbesparende trucjes.


 

 

Ruig heeft hét assortiment om the Hunter’s platter te vullen met prachtige producten uit de vrije natuur. Van prachtige gerookte producten op beukenhout tot huisgemaakte ambachtelijke patés. Elk product heeft zijn unieke smaak en verhaal.

Patés en pasteien
De patés worden in eigen keuken ambachtelijk bereid. Hierbij wordt gewerkt conform vaste recepturen, waardoor je kunt rekenen op een echt kwaliteitsproduct. Onze patés hebben allemaal een eigen uitstraling en specifieke smaak. De pasteien van Ruig zijn voor echte fijnproevers. Ambachtelijk bereid met verse ingrediënten; recht uit de ovens van een Belgisch familiebedrijf.

Carpaccio van wild
De carpaccio van hert herken je aan de heerlijke, unieke wildsmaak. De hertencarpaccio is koud gerookt en per portie in plakjes gesneden. Een traditioneel voorgerecht in een verfrissend nieuw jasje. Heerlijk met wintertruffel, parmezaan en balsamico-azijn.

Vleeswaren
Hammen, gerookte filets en gedroogde procureur. Er zijn verschillende soorten wildvleeswaren verkrijgbaar. Een prachtig voorbeeld hiervan is de everzwijncoppa: gedroogde en gekruide procureur van everzwijn. Heerlijk van geur en smaak. Een ander smakelijk voorbeeld: gerookte poldergansfilet. Dun trancheren en genieten!

Worsten en salami’s
Onze worsten worden bereid met vlees van everzwijn, hert of ree. Op een ambachtelijke wijze bereid en op smaak gebracht met een uitgebalanceerde kruidenmelange. De salami’s doen het goed op de platter. Serveer hier bovendien zongerijpte tomaten, goede vierge olijfolie en zeezout bij.

Bitterballen
Bitterballen bereid met puur vlees uit de vrije natuur: wild. Met de heerlijke delicate smaak van het ree. Een aanrader bij een wilde borrel.

Konfijten
Om het geheel iets meer kleur te geven kun je potjes konfijt neerzetten. De potjes hebben een luxe uitstraling. De verschillende smaken combineren perfect met The Hunters Platter.

Pulled meat
Pulled meat, het is de trots van Amerika. Zeer langzaam gebraden vlees. Gemaakt van puur scharrelvlees uit de vrije natuur: everzwijn. Onze pulled wild boar wordt op smaak gebracht met een geheime kruidenmix.