Coquelet met gepofte aardpeer
Bereidingswijze
Dep de coquelets droog en bestrooi met zout en zwarte peper. Vul de buikholte met 2 teentjes knoflook en enkele takjes tijm. Besprenkel met olijfolie en leg in een ovenschaal.
Was de aardperen grondig, dep goed droog en leg op een vel aluminiumfolie. Besprenkel met olijfolie en een snufje zout. Pak goed in en pof ze, afhankelijk van de grootte, 45 minuten in de oven van 180°C.
Plaats na 15 minuten de coquelets bij de aardpeer in de oven en laat 30 minuten roosteren. Controleer of ze goed gaar zijn. Laat nog 10 minuten rusten voor het serveren.
Meng de rode kool, de spitskool en de winterwortel met de yoghurtdressing en schep in een kommetje. Top met fijngesneden bieslook en de cress.
Meng de crème fraîche met fijngesneden bieslook, limoenrasp, peper en zout. Schep in een kommetje en top met de crumble en fijngesneden bieslook.
Dresseer de coquelet op een schaal met de coleslaw en de dip en leg er een gepofte aardpeer bij. Top deze met een beetje van de dipsaus.
Ingrediënten, voor 4 personen
- 4 coquelets of maiscoquelet
- 4 grote aardperen (ongeveer 200 g per st.)
- ½ bosje tijm
- 8 tenen knoflook
- 2 tl honing-tijmcrumble
- 100 gr fijngesneden rode kool
- 75 gr fijngesneden spitskool
- 50 gr fijngesneden winterwortel
- 75 gr yoghurtdressing
- ¼ bos fijngesneden bieslook
- Mustard cress
- 100 gram crème fraîche
- Rasp van ½ limoen
- Gedroogde bloemen (korenbloem)
- Olijfolie
Coquelet |
Maiscoquelet |
Art.nr.: 008418 | Art.nr.: 003299 |
Werken bij Ruig
Op zoek naar een leuke baan? Je vindt al onze vacatures op onze speciale vacaturewebsite Werken bij Ruig. Naast de nieuwste vacatures, geven onze collega’s je ook letterlijk een kijkje in onze keuken en delen ze waarom werken bij Ruig zo bijzonder is.