Coquelet piri piri

Recepten, Wild & Gevogelte

Bereidingswijze

Dep de coquelets droog en snijd ze door het borstbeen. Vouw ze open en leg ze in een ruime schaal. Pureer de tomaat met 2 teentjes knoflook, de pittige saus en 4 eetlepels olijfolie tot een gladde saus. Wrijf de coquelets rondom in met de saus en zet 12 uur afgedekt in de koeling.

Steek de barbecue aan. Bestrijk de asperges met de overige olijfolie en rooster ze op hoge stand in 5 minuten beetgaar. Keer regelmatig. Zet het rooster wat hoger en rooster de coquelets in circa 30 minuten goudbruin en gaar. Keer regelmatig en bestrijk af en toe met de marinade. Verhit het gevogelte door en door na de laatste keer bestrijken met de marinade.

Pureer de koriander met de mayonaise, de overige knoflook en gerookt paprikapoeder.

Meng de asperges met de frisee en paarse spitskool. Besprenkel met het sap van ½ citroen en de Arbequina olijfolie. Snijd de rest van de citroen in partjes. Verdeel de sla over 4 borden en leg er een coquelet op. Serveer met de koriander-aioli en de citroenpartjes.

Ingrediënten, voor 4 personen

  • 4 coquelets, ca. 450 g per stuk
  • 3 tomaten, in blokjes
  • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 8 el pittige pepersaus
  • 5 el olijfolie
  • 1 klein bosje groene asperges, de harde onderkant eraf gesneden
  • 4 takjes koriander
  • 4 el mayonaise
  • ½ tl paprikapoeder gerookt
  • 4 flinke plukken frisee
  • 100 g paarse spitskool, in dunne reepjes
  • 2 citroenen
  • 2 el Arbequina olijfolie
Coquelet
Maiscoquelet
Art.nr.: 008418 Art.nr.: 003299

Werken bij Ruig

Op zoek naar een leuke baan? Je vindt al onze vacatures op onze speciale vacaturewebsite Werken bij Ruig. Naast de nieuwste vacatures, geven onze collega’s je ook letterlijk een kijkje in onze keuken en delen ze waarom werken bij Ruig zo bijzonder is.

Nieuwsgierig geworden? Neem snel een kijkje en laat je inspireren door de levendige wereld van wild en gevogelte!