De oorsprong van Loustain – specialisten sinds 1976

Blogs, Loustain

Bij velen is de bedrijfsnaam Loustain bekend en wordt onmiddellijk gekoppeld aan bake-off. Maar wist je dat het bedrijf in 1976 als eerste in Nederland originele Franse broodproducten op de markt heeft gebracht?

De geschiedenis van Loustain begint in 1975. De oprichter, Louis Kleyn, was toen nog werkzaam als F&B Controller voor een grote hotelketen. Hier heerste grote ontevredenheid over de kwaliteit van stokbrood. Frankrijk heeft van oudsher al de naam van zeer goed kwalitatief brood. De mogelijkheden werden bekeken om brood vanuit Frankrijk te importeren en na een positieve test werd het idee realiteit. In 1976 verliet Louis het concern en richtte Loustain op. Met een busje reed hij ‘s ochtends naar Frankrijk om stokbroden te halen en dezelfde dag vers te distribueren in Amsterdam, aan de toen nog kleine klantenkring.

In 1997 kwam er een drastische verandering. Voor Loustain als klein bedrijf, werd het steeds moeilijker om zich in de sterk veranderende markt te handhaven. Rekening houdend met de ondernemingsdoelstelling van Loustain, continuïteit, was het noodzakelijk op zoek te gaan naar een partner. Na gesprekken met Ruig werd besloten tot een overname van Loustain. Voor Ruig een toevoeging die perfect aansluit op het assortiment en de klantenkring door het specialistische karakter. In 1998 is Loustain verhuisd naar het pand van Ruig.

Naast de vraag naar kwalitatief goede stokbroden kwam er vanuit de markt ook vraag naar croissants, hartige producten en desserts van gelijkwaardige kwaliteit. Inmiddels omvat het totale assortiment meer dan 250 (diepvries-)producten.

Meer inspiratie?

Nog meer lezen? Graag! We publiceren doorlopend mooie recepten, innovatie concepten en het meest opvallende nieuws. Alles wat je als echte foodie of foodprofessional nodig hebt dus!

Heb je nog vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact met ons op. Onze specialisten helpen je graag.