De roodpoot-patrijs is weer beschikbaar!

Blogs, Nieuws, Wild & Gevogelte

Van origine komt de patrijs uit Zuid-West Europa, met name uit noord-Spanje. Inmiddels worden al enkele jaren succesvol patrijzen in Engeland en Schotland uitgezet ten behoeve van de jacht. Vandaag de dag is Engeland en Schotland de grootste leverancier van deze patrijzensoort.

Doordat de roodpootpatrijzen op jonge leeftijd worden uitgezet hebben ze toch een specifieke wildsmaak, die iets zachter is dan de smaak van de grijze patrijs die in Nederland worden geschoten. De roodpootpatrijs is een stuk groter en het vlees is lichter van kleur, een zeer goed alternatief voor de steeds schaarser en duurder wordende grijze patrijs.

Terwijl de grijze patrijs steeds zeldzamer wordt, is er voldoende aanbod van de patrijs roodpoot vanuit Engeland en Schotland. De structuur van het vlees is zeer fijn en de kleur van de filet is geel roze. Een exclusief product als patrijs vraagt om exclusieve garnituren als truffel en ganzenlever, maar ook gewonere ingrediënten zoals peulvruchten en witlof combineren perfect.

Verkrijg­baarheid

Sligro zelfbediening

In 36 Sligro-vestigingen in Nederland vind je een shop-in-shop vestiging van Ruig. Dus ook bij jou in de buurt!

Sligro bezorgservice

Ruig is Sligro Verspartner. Dat betekent dat wild en gevogelte dat je bestelt via Sligro, door ons geleverd wordt.

Ruig bezorgservice

Zakelijke klanten kunnen gebruik maken van onze eigen bezorgservice. Benieuwd of we ook in jouw omgeving leveren?

Winkel & webshop

Ben je een particuliere klant? Dan zien we je graag in onze winkel in Oostzaan of kun je bestellen via onze webshop.