De roodpoot-patrijs is weer beschikbaar!

Blogs, Nieuws, Wild & Gevogelte

Van origine komt de patrijs uit Zuid-West Europa, met name uit noord-Spanje. Inmiddels worden al enkele jaren succesvol patrijzen in Engeland en Schotland uitgezet ten behoeve van de jacht. Vandaag de dag is Engeland en Schotland de grootste leverancier van deze patrijzensoort.

Doordat de roodpootpatrijzen op jonge leeftijd worden uitgezet hebben ze toch een specifieke wildsmaak, die iets zachter is dan de smaak van de grijze patrijs die in Nederland worden geschoten. De roodpootpatrijs is een stuk groter en het vlees is lichter van kleur, een zeer goed alternatief voor de steeds schaarser en duurder wordende grijze patrijs.

Terwijl de grijze patrijs steeds zeldzamer wordt, is er voldoende aanbod van de patrijs roodpoot vanuit Engeland en Schotland. De structuur van het vlees is zeer fijn en de kleur van de filet is geel roze. Een exclusief product als patrijs vraagt om exclusieve garnituren als truffel en ganzenlever, maar ook gewonere ingrediënten zoals peulvruchten en witlof combineren perfect.