Dipping eggs

Recepten, Wild & Gevogelte

Bereidingswijze

  • Pluk de kruiden en leg op een bakplaat. Stel de oven in op 50 °C en laat ongeveer 4 uur drogen. Eventueel kun je dit ook doen in een oven als je de temperatuur goed in de gaten houdt.
  • Draai de kruiden in de keukenmachine tot een fijn poeder. Voeg het zout toe en kruid met versgemalen peper.
  • Draai nog kort, zodat het zout niet volledig fijn wordt.
  • Kook de kwarteleieren 4,5 minuten. Laat direct schrikken en goed uitlekken.
  • Serveer de gekookte kwarteleieren naar wens gepeld of ongepeld en serveer met kruidenzout dat als een dip gebruikt kan worden.
  • Optioneel kun je er nog andere zoutsoorten bij serveren, zodat je gasten kunnen variëren met de smaken.

    Ingrediënten, voor 4 personen

    • 20 kwarteleitjes
    • 75 g zeezout
    • ⅙ bosje kervel
    • ⅙ bosje dragon
    • versgemalen peper
    • optioneel: gerookt zout
    Kwartel eieren rauw

    Pak 20 stuks x 25 gram, art.nr. 273598

    Werken bij Ruig

    Op zoek naar een leuke baan? Je vindt al onze vacatures op onze speciale vacaturewebsite Werken bij Ruig. Naast de nieuwste vacatures, geven onze collega’s je ook letterlijk een kijkje in onze keuken en delen ze waarom werken bij Ruig zo bijzonder is.

    Nieuwsgierig geworden? Neem snel een kijkje en laat je inspireren door de levendige wereld van wild en gevogelte!