Easy Food: Pulled chicken ciabatta

Concepten, Recepten, Wild & Gevogelte

Wil je een heerlijke lunch aan je gasten serveren die voor de witte brigade ook snel door te geven is? Bekijk dan ons recept! Bij Loustain vind je de juiste lunchbroodjes en het allerlekkerste gevogelte komt uit de keuken van Ruig. En omdat wij al gestart zijn met de bereiding hoef jij de lunch alleen nog maar even af te maken. Win-win, toch?

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Verwarm tegelijkertijd twee eetlepels olijfolie in een koekenpan. Voeg de spicy pulled chicken toe en verwarm op laag vuur. Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen. Besprenkel eventueel de bocata’s met water en leg in de oven. Bak de broodjes gedurende 15 minuten af. Haal de broodjes uit de oven en laat 3 minuten afkoelen. Snijd ze vervolgens voorzichtig open en beleg ze met de spicy pulled chicken en rode ui.

Et voila! Een super mals pulled chicken broodje in een handomdraai.

Ingrediënten voor acht personen
8 bocata broodjes van Loustain
1,5 kilo spicy pulled chicken uit de eigen keuken van Ruig
1 rode ui
2 eetlepels olijfolie

Ingrediënten voor de saus
125 ml mayonaise
75 ml srirachasaus
1 citroen
1 knoflookteen

Tip: Wil je het broodje upspicen? Maak dan een simpele sriracha mayo met maar vier ingrediënten.
Mayonaise, srirachasaus, verse citroensap, fijn geraspte knoflook

Werken bij Ruig

Op zoek naar een leuke baan bij een stabiel familiebedrijf met enorme historie? Dan zit je bij Ruig goed!

Je vindt al onze vacatures op onze speciale vacaturewebsite Werken bij Ruig. Als je reageert op een vacature hoor je binnen twee weken van ons. We kijken uit naar je bericht!