Een lunch platter maakt het makkelijk!

Concepten, Loustain, Wild & Gevogelte

Een uitgebreide lunch serveren hoeft écht niet veel moeite te zijn. Door te werken met broodjes van een flink formaat zet je in een handomdraai een royale lunch voor een uitgebreid gezelschap op tafel. Vul dit aan te vullen met viennoiserie en wat zoets voor de ultieme verwennerij!

Onze lunch platter hebben we samengesteld met prachtige producten. Onder andere met Napolibrötchen: een Italiaanse bol met een vleugje oregano en olijfolie. Dankzij het gewicht van 120 gram per stuk is dit broodje met recht een flinke bol te noemen. Belegd met pulled chicken, gerookte eendenborst of een kiprollade zoals in dit voorbeeld een heerlijke lunch.

Een andere tip: beleg in één keer een groot brood en snijd het daarna in stukken. In dit voorbeeld kozen we voor de pavé tradition. Maar liefst 500 gram en in een praktische, vierkante vorm. De smaak is uitzonderlijk. De bereiding geschiedt namelijk met natuurlijk zuurdesem. Beleg ruim – met gerookte kipfilet en sinaasappel bijvoorbeeld – en snijd in stukken. Het brood kan door vieren gesneden worden voor grote eters, maar snijd je het in achten is het ook nog een prima portie.

Een zeer smaakvol onderdeel van deze lunch is de meergranen roombotercroissant. Een uitgebalanceerd product met échte boter, spelt-, roggelbloem en tarwezemelen. De croissant is bestrooid met een mix van bruine en gele lijnzaad en zonnebloemzaad. Geserveerd met een lekkere confiture is het een zeer smakelijk lunchonderdeel.

Tot slot is deze lunchplatter voorzien van een lekker zoet plateau. De muffin met verse stukjes bosbessen en een verrassend romige cream cheese-vulling is heerlijk als afsluiter van het middagmaal. Ook de mini tarte tatin, van boterbiscuit en gekarameliseerde appels, valt bij velen in de smaak. Zo’n driekwart van het gebakje bestaat uit appel – fruitig en smakelijk dus.

Wil je ook zo’n mooie lunchplatter serveren?

Neem contact op met je accountmanager. We verrassen je graag met een speciale prijs voor de Loustain-producten die we in dit artikel gebruikt hebben. Ben je nog geen klant bij Ruig? Geen probleem! We helpen je graag met het mooiste wild, gevogelte, brood en overige keukenspecialiteiten.