Fazant filet met gebrande witlof en gevogeltejus

Recepten, Wild & Gevogelte

Bereidingswijze

Haal de fazantfilet uit de koelkast zodat ze op kamertemperatuur komen.

Besprenkel de fazantfilet met olijfolie en grof zeezout.

Kook ondertussen de witlof kort in een pan water zodat het harde er een beetje af is. Ongeveer 5 minuten in totaal.

Verwarm in een koekenpan een grote klont roomboter en bak hier de fazantfilet in gaar, 3 minuten per kant afhankelijk van de grootte. Ze mogen roze zijn van binnen.

Laat de fazantfilet rusten en zet de gevogeltejus zacht op.

Snijdt de gekookte witlof doormidden en leg deze met de snijkant in de pan die je hebt gebruikt voor de fazant. Meng de suiker in de pan met een scheut water en leg daar de witlof op. Zodra de witlof gekarameliseerd is kun je alles serveren.

Snijd de fazantfilet in mooie plakken, serveer dit met de gekarameliseerde witlof, schorseneer en gevogeltejus.

note: Schorseneer is best een lastig product om te bereiden, als je dit nog nooit hebt gedaan kun je beginnen met schorseneer die is ingemaakt. Indien je verse wilt gebruiken raad ik je aan een goede bereidingswijze op internet te zoeken.

Ingrediënten voor twee personen

  • 2 x fazantfilet
  • 2 stuks witlof
  • schorseneer (ingemaakt)
  • Gevogelte jus
  • 2 eetlepels suiker

Werken bij Ruig

Op zoek naar een leuke baan bij een stabiel familiebedrijf met enorme historie? Dan zit je bij Ruig goed!

Je vindt al onze vacatures op onze speciale vacaturewebsite Werken bij Ruig. Als je reageert op een vacature hoor je binnen twee weken van ons. We kijken uit naar je bericht!