Fazant met witlof en kastanje

Recepten, Wild & Gevogelte

Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de fazanten op kamertemperatuur komen en zout en peper deze van binnen.

Leg de groenten onder in de braadpan en zet hier de fazant op met de borst naar boven. Giet de geklaarde boter over de fazanten en schuif de pan in de oven.

Bedruip de fazanten regelmatig met de boter van onderuit de pan. Poêleer de fazanten zo ongeveer een klein half uur (kerntemperatuur 70 graden).

Haal de fazanten uit de pan en houd ze warm.  Blus het braadvocht af met de cognac. Voeg de kalfsfond toe en laat het geheel een minuut of 3 sudderen.  Zeef de saus en kook deze in tot sausdikte.

 Snijd de filets en de poten van de fazanten. Houd de borsten warm en leg de poten nog 10 minuten terug in de oven.

Doe de suiker in de pan en karamelliseer de kastanjes hierin. Snijd de witlof in vieren en frituur deze 3 minuten.

Ingrediënten

2 fazanten
100 gram geklaarde boter
1 dl cognac
3 dl kalfsfond
200 gram bouquet garni
4 kleine struikjes witlof
20 gegaarde kastanjes
40 gram suiker

Meer inspiratie?

Nog meer lezen? Graag! We publiceren doorlopend mooie recepten, innovatie concepten en het meest opvallende nieuws. Alles wat je als echte foodie of foodprofessional nodig hebt dus!

Heb je nog vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact met ons op. Onze specialisten helpen je graag.