Food Specials

Innovatie voor professionals.

De wereld van food staat niet stil. De eindgebruiker is doorlopend op zoek naar een noviteit, iets nieuws. Daarom hebben we onder de naam Food Specials de ruimte om te innoveren, buiten de gebaande paden die we als poelier kennen.

Al vele jaren geleden was Ruig de eerste in Nederland met een assortiment eetbare insecten. Insecten vormen hoogwaardig voedsel. Ze zijn rijk aan proteïnen en zijn wat betreft de voedingswaarde te vergelijken met rund- en varkensvlees. Verder bevatten insecten veel eiwitten, essentiële vetzuren, ijzer en vitaminen.

Een andere nieuwigheid in het Nederlandse foodservice-landschap is geitenlam. Door de sterke vraag naar geitenkaas en –melk is er een overschot aan bokjes. Dat vlees is ontzettend lekker en verdient het om op de kaart gezet te worden. Dankzij het hoge eiwitgehalte en het lage vetpercentage sluit geitenlam ook nog eens helemaal aan bij de huidige gezondheidstrends.

Bugs

Tachtig procent van de wereldbevolking die ze eet, bijna geen Nederlander die het weet: Insecten! Buiten het voordeel dat insecten een nieuwe smaaksensatie bieden, biedt het je de mogelijkheid om bij te dragen aan een verminderde milieubelasting.

De insecten in ons assortiment zijn van Nederlandse productie, geblancheerd, daarna gevriesdroogd en verpakt in potjes. Vriesdrogen heeft als voordeel dat het product perfecte kwaliteit behoudt.

Geiten­lam

Geitenlamsvlees is in Nederland nog een onbekend en onder­gewaardeerd product, terwijl het wereldwijd wordt beschouwd als luxe delicatesse. Het is samen met kip zelfs het meest gegeten vlees wereldwijd. Het jonge vlees is heel toegankelijk en delicaat. De smaak van geitenlamsvlees is uniek, vol en romig, ietwat zoetig en mild en laat zich gemakkelijk verwerken in een breed scala aan gerechten.

Konfijten

Ons assortiment konfijten, soms ook chutney genoemd, is eigenlijk ‘een vreemde eend in de bijt’. Toch complementeren ze ons assortiment uitstekend. Zeer smakelijk bij een rollade, een mooi braadstuk of op de borrelplank. De konfijten passen ook uitstekend bij diverse kaassoorten.

De konfijten zijn zowel in kleine consumentenverpakkingen te verkrijgen, als in verpakkingen voor grootverbruik.

Appel-peer met kaneel

220 gram of 1,5 kilo

Deze konfijt is het hele jaar door te combineren met vrijwel elk gerecht. Perfect te combineren met witte vleessoorten en eendenfilet. Ook te serveren met kaas en lekker bij desserts als crème brûlée en chocoladegebak.

Ardense ui

220 gram of 1,5 kilo

Een Ardense lekkernij op basis van verse uien en frambozensiroop. De perfecte partner voor onder andere foie gras en een stevige boerenpaté of wildpate. Ook zeer smakelijk bij gevogelte.

1001 nacht

220 gram

Een subtiele en overheerlijke combinatie van vijgen en dadels, afgewerkt met een vleugje porto. Maak met deze creatie een reis langs Oosterse smaken. Voortreffelijk bij leverproducten zoals paté.

Mango met gember

220 gram of 1,5 kilo

Het mespuntje gember geeft aan deze konfijt een Oosterse tint, waardoor deze ideaal geschikt is bij zoetzure bereidingen. Ook aan te raden bij sterk smakende wildgerechten, wildpatés en gegrilde gerechten van wit vlees als varkensvlees of kip.

Pompoen met peper

1,5 kilo

Bereid met potimarron-pompoen, met de warme smaak van het najaar. Het mespuntje espelette peper geeft aan deze konfijt een pittig karakter, waardoor deze ideaal geschikt is bij allerlei bereidingen met wild. 

Tomaat-chili

220 gram

Deze konfijt is bereid met uien en tomaten met chili. Een heerlijke toevoeging voor bij gegrilde en gebarbecuede gerechten. Een pikant detail dat je gasten zal verrassen!

Hamburger

1,5 kilo

Bereid je eigen hamburgers zoals de grote chefs! De hamburger konfijt gaat voor hartig en zoet tegelijk. Het kost dankzij deze chutney niet veel moeite om een heerlijke burger op tafel te zetten.

Uien met rozijnen

220 gram of 1,5 kilo

Door de perfecte balans tussen zoet en zuur past de konfijt perfect bij elk wildgerecht. Uiteraard ook te combineren met vederwild, parelhoen en bij ganzenlever. Schep de konfijt door een vleesjus en het wordt een heerlijke saus voor bij wild.

Veenbessen

220 gram of 1,5 kilo

Heerlijk bij wild! De veenbessen, ook wel cranberry genoemd, zijn ingemaakt in water en suiker en heerlijk als garnering bij wild, maar ook bij gevogelte als kalkoen en parelhoen. Past ook perfect bij chocoladetaart.

Vijgen

220 gram of 1,5 kilo

De vijgenkonfijt is heerlijk bij ganzenlever of bij wildpatés. Met een lepeltje vijgenpaté geeft je je borden niet alleen een decoratieve maar ook gastronomische toets. Een van de meest populaire smaken vanwege de natuurlijke, pure smaak. Ook lekker bij verschillende kaassoorten!

Onze brochures

Productkennis doe je op met onze brochures. Zowel ons wildassortiment als alles ‘van de boerderij’ vind je terug, maar ook pagina’s vol tips en prachtige gerechten. Altijd up-to-date!

Toe aan inspiratie?

We zijn er om je te helpen. Daarom schrijven we continu interessante artikelen. Spraakmakende concepten, bereidingswijzers en de laatste ontwikkelingen. Je blijft op de hoogte!

Verkrijg­baarheid

Sligro zelfbediening

In 36 Sligro-vestigingen in Nederland vind je een shop-in-shop vestiging van Ruig. Dus ook bij jou in de buurt!

Sligro bezorgservice

Ruig is Sligro Verspartner. Bestel je een product uit ons Food Specials-assortiment? Dan komt het bij ons vandaan!

Ruig bezorgservice

Zakelijke klanten kunnen gebruik maken van onze eigen bezorgservice. Benieuwd of we ook in jouw omgeving leveren?

Winkel & webshop

Ben je een particuliere klant? Dan zien we je graag in onze winkel in Oostzaan of kun je bestellen via onze webshop.