Ganzenburgers met rode kool

Recepten, Wild & Gevogelte

Ganzenburgers met gekarameliseerde uien en rode kool

Stook een barbecue flink op met de briketten of houtskool. Doe de pancetta in een zware pan en zet vrij hoog boven de gloeiende kooltjes. Bak de pancettaspekjes zo in circa 20 minuten uit. Laat afkoelen.

Verwijder het vel van de ganzenfilet. Snijd het vlees in stukjes, verwijder eventuele kogeltjes en meng met de wildspecerijen. Hak het vlees verder fijn en voeg de pancetta met het bakvet en het paneermeel toe. Kneed alles flink door elkaar en maak er 4 burgers van. Bestrijk ze met de olie en rooster ze op de barbecue op hoog vuur en dicht op de kooltjes in circa 6 minuten mooi bruin en nog sappig vanbinnen.

Ingrediënten voor vier personen

  • briketten of houtskool
  • 250 g gedroogde pancetta, in blokjes
  • 750 g wildegansfilets
  • ca. 10 gram wildspecerijen
  • 2 el paneermeel
  • 2 el olijfolie

Werken bij Ruig

Op zoek naar een leuke baan bij een stabiel familiebedrijf met enorme historie? Dan zit je bij Ruig goed!

Je vindt al onze vacatures op onze speciale vacaturewebsite Werken bij Ruig. Als je reageert op een vacature hoor je binnen twee weken van ons. We kijken uit naar je bericht!