Gebraden kwartel met pancetta

Recepten, Wild & Gevogelte

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 170°C.
  • Snijd de citroen in halve plakjes en vul de buikholte met de plakjes citroen en blaadjes salie. Kruid de binnenkant nog extra met zout en peper.
  • Laat een gedeelte van de salie-citroenboter zacht worden en smeer er de buitenkant van de kwartels mee in.
  • Pak de kwartels in met 2 plakjes pancetta en bind eventueel vast met een stukje keukentouw.
  • Verwarm een scheutje zonnebloemolie in een ovenvaste pan en braad de kwartels rondom mooi bruin aan.
  • Voeg de rest van de boter toe en laat nog kort braden. Blijf de kwartels bedruipen met de boter.
  • Plaats de pan in de voorverwarmde oven en laat ongeveer 25-30 minuten braden. Bedruip tijdens het braden regelmatig met de braadboter. Dek eventueel af met aluminiumfolie als het te hard kleurt.
  • Neem de kwartels uit de pan, laat nog enkele minuten rusten.
  • Giet het teveel aan bakboter uit de pan en voeg er de druifjes aan toe. Laat deze enkele minuten smoren tot ze zacht zijn.
  • Dresseer de kwartels op een schaal en lepel er rijkelijk de gesmoorde druifjes met het aanhangende bakvocht over.

    Ingrediënten, voor 4 personen

    • 4 kwartels
    • 8 plakjes pancetta
    • 50 g salie-citroenboter
    • 16 blaadjes salie
    • 1 citroen
    • 200 g pitloze witte druiven
    • Scheutje zonnebloemolie
      Kwartel 

      Stuk 180 gram, art.nr. 273336

      Werken bij Ruig

      Op zoek naar een leuke baan bij een stabiel familiebedrijf met enorme historie? Dan zit je bij Ruig goed!

      Je vindt al onze vacatures op onze speciale vacaturewebsite Werken bij Ruig. Als je reageert op een vacature hoor je binnen twee weken van ons. We kijken uit naar je bericht!