Gekonfijte eendenbout met sinaasappelsaus

Recepten, Wild & Gevogelte

Bereidingswijze

1. Rasp de schil van een sinaasappel en hou apart. Pers de sinaasappelen uit in een pan, snij de kumquat in dunne plakjes en voeg deze toe. Houdt enkele kumquats achter ter garnering. Voeg de suiker toe en laat op middelhoog vuur de saus inkoken in 15 minuten.
2. Plaats de gekonfijte eendenbouten in een vuurvaste schaal met de rozemarijn erop en plaats in een voorverwarmde oven op 100 ˚C voor 18 minuten. Verhoog na deze tijd de temperatuur naar 200 ˚C en laat het vel mooi bruin kleuren.
3. Schil ondertussen de flespompoen en snijd in stukken. Kook de pompoen met de sinaasappelschil gaar in 5 minuten, in een bodempje water met de deksel op de pan. Giet het water af en pureer de pompoen met de staafmixer tot een puree.
4. Schep de pompoenpuree op het bord, leg de eendenbout erop en schep er wat van de sinaasappelsaus overheen. Halveer de achtergehouden kumquats en garneer hiermee.

Tip: serveer met diverse, kleurrijke wortelsoorten.

Ingrediënten voor vier personen
4 gekonfijte eendenbouten (kant-en-klaar)
250 g kumquat
3 perssinaasappelen
4 takjes rozemarijn
1 el bruine suiker
1 flespompoen

Werken bij Ruig

Op zoek naar een leuke baan bij een stabiel familiebedrijf met enorme historie? Dan zit je bij Ruig goed!

Je vindt al onze vacatures op onze speciale vacaturewebsite Werken bij Ruig. Als je reageert op een vacature hoor je binnen twee weken van ons. We kijken uit naar je bericht!