Gekonfijte eendenbout

Recepten, Wild & Gevogelte

Bereidingswijze

Zet de aardappels en de doperwten op in koud gezouten water en kook ze gaar. Giet af, pureer de doperwten en stamp de aardappels fijn. Meng dit samen met de crème fraîche en breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel een scheutje olie toe.

Verwarm de heteluchtoven voor op 240°C. Leg de bloemkoolroosjes, romanescoroosjes en bospeen op een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Rooster de groenten ongeveer 6 minuten in de oven. Controleer of ze gaar zijn; zo niet, plaats de bakplaat nog even terug in de oven.

Snijd de gedroogde pruimen in kleine stukjes, bak ze kort aan in olie en bestrooi met fivespicekruiden. Blus af met de jus de veau en pureer het geheel tot een gladde saus.

Verwarm ondertussen de gekonfijte eendenbouten 10 minuten in een ovenschaal op 160°C.
Maak het bord op zoals op de foto en garneer eventueel met een kruidentakje naar keuze.

Opmaaktip:

Maak met een lepel een mooie swirl van de doperwtenpuree. Leg de eendenbout ernaast, zodat het vocht van de eend de puree niet aantast.

Plaats de bospeentjes sierlijk in de puree en maak 2 of 3 kleine groepjes van de overige groenten.

Giet als laatste een beetje saus over de eendenbout.

Ingrediënten, voor 4 personen

  • 4 stuks gekonfijte eendenbout
  • 180 gr romanescoroosjes
  • 16 minibospeentjes
  • 180 gr paarse bloemkoolroosjes
  • 150 gr doperwten
  • 150 gr kruimige aardappels
  • 50 gr crème fraîche
  • jus de veau
  • mespuntje fivespicekruiden
  • gedroogde pruimen
  • zout en peper
  • olie
Gekonfijte eendenbout

Art.nr.: 110130

Werken bij Ruig

Op zoek naar een leuke baan? Je vindt al onze vacatures op onze speciale vacaturewebsite Werken bij Ruig. Naast de nieuwste vacatures, geven onze collega’s je ook letterlijk een kijkje in onze keuken en delen ze waarom werken bij Ruig zo bijzonder is.

Nieuwsgierig geworden? Neem snel een kijkje en laat je inspireren door de levendige wereld van wild en gevogelte!