Gekonfijte parelhoenbout met sinaasappel
Bereidingswijze
-
Aardappelen roosteren: Verwarm de oven voor op 200°C. Was de krieltjes en halveer ze. Meng de aardappelen met olijfolie, knoflook, rozemarijn, zout en peper. Spreid ze uit op een bakplaat en rooster ze in de oven ca. 25-30 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.
-
Parelhoen verwarmen: Verhit een pan op middelhoog vuur. Leg de bouten met de huid naar beneden in de droge pan. Bak 4-5 minuten tot de huid knapperig is, draai om en verwarm nog 3-4 minuten.
-
Sinaasappelsaus: Meng sinaasappelsap, kippenbouillon, honing en balsamicoazijn in een pan en breng aan de kook. Laat het zachtjes inkoken tot het volume met de helft is verminderd. Voeg de maïzena toe om de saus in te dikken en breng op smaak met zout en peper.
-
Salade: Meng de gemengde sla, komkommer en rode ui in een schaal. Meng de olijfolie, witte wijnazijn, zout en peper samen en giet dit over de salade. Hussel door elkaar.
Serveer de gekonfijte parelhoenbout op een bord met de geroosterde aardappelen, lepel de sinaasappelsaus erover en de frisse salade ernaast.
Geniet van deze verfijnde maaltijd die perfect de smaken van de herfst samenbrengt!
Parelhoenbout gekonfijt, per stuk
Artikelnummer: 206786

Ingrediënten, voor 4 personen
- 4 gekonfijte parelhoenbouten van Ruig
- 800 g krielaardappelen
- 2 el olijfolie
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 1 el rozemarijn (fijngehakt)
- Zout en peper naar smaak
Voor de sinaasappelsaus:
- 200 ml vers sinaasappelsap
- 100 ml kippenbouillon
- 2 el honing
- 1 el balsamicoazijn
- 1 tl maïzena (opgelost in een beetje water)
- Zout en peper naar smaak
Voor de frisse salade:
- Gemengde sla
- 1 komkommer (in plakjes)
- 1 rode ui (in dunne ringen)
- 2 el olijfolie
- 1 el witte wijnazijn
- Zout en peper

Werken bij Ruig
Op zoek naar een leuke baan? Je vindt al onze vacatures op onze speciale vacaturewebsite Werken bij Ruig. Naast de nieuwste vacatures, geven onze collega’s je ook letterlijk een kijkje in onze keuken en delen ze waarom werken bij Ruig zo bijzonder is.