Genieten van (bijzondere) spiesen

Concepten, Wild & Gevogelte

Niks mis met ‘gewoon’ een kipsaté op de barbecue, maar als je iets speciaals wil serveren kun je met een bijzondere spies de show stelen. De mogelijkheden zijn immers haast onbeperkt. Een apart stuk vlees op een spies maakt het direct een buitengewone ervaring.

Door je eigen spiesen te maken heb je de ultieme vrijheid. Het principe komt uit de tijd van de gauchos, die in Latijns-Amerika leefden. Zij grilden in de 18e en 19e eeuw hun vlees aan spiesen: churrasco. Dit is al een tijd geleden overgewaaid naar Europa, maar wint nog steeds aan populariteit. Een sensatie om te zien en geweldig om te proeven.

Tip! Maak het jezelf wat makkelijker en kies voor een dubbele XXL-spies als je zelf aan de slag gaat. Dan is het veel eenvoudiger om je vlees om te draaien, want het draait niet over de spies.

Tips van de poelier

Combineer vleessoorten met een vergelijkbare bereidingstijd zodat je de juiste garing kunt verkrijgen.

Wissel het vlees af met groenten als ui, paprika of grote paddenstoelen. Ook fruit als ananas doet het goed!

Bij grote delen is het aan te raden om je barbecue te sluiten. Zo gaart het vlees regelmatig.

Hou altijd de kerntemperatuur in de gaten voor het beste resultaat. Bekijk onze adviezen op deze pagina.

Snij vlees nooit direct aan, maar laat het voor serveren even rusten. Dan blijven de sappen goed in je vlees.

SUGGESTIES VOOR DE BESTE SPIESEN

XXL-spiesen gevogelte

Eendenfilet
Kalkoenfilet of -dij
Coquelet of poussin

Laat je niet beperken door wat je gewend bent: vele soorten gevogelte zijn top voor de barbecue. Marineer je spiesen of serveer met chimichurri, salsa of een bijpassende saus. Ook zeer smakelijk: sesamzaadjes meebakken.

XXL-spiesen kip

Kipfilet
Kipdijfilet
Bouten
Vleugels
Drumsticks
Gevlinderde kip (Tip! Bekijk onze instructievideo.)

Zelfs kipspiesen kunnen creatief zijn. Vlinder een hele kip of rijg bouten of vleugels aan een XXL-spies. Ook heel lekker: een kipfilet door midden aan een spies. Verras jezelf én je gasten.

XXL-spiesen zomerwild

Reebiefstuk of -filet
Wildzwijnbiefstuk of -filet
Nieuw-Zeelandse hertenbiefstuk

Wild associëren we vaak met het najaar, maar dat hoeft echt niet. In de zomer is prachtig wild beschikbaar. En als er geen Europees hert verkrijgbaar is, is dat uit Nieuw-Zeeland een uitstekend alternatief. Niet wild, maar wél uitstekend van smaak en kwaliteit.

XXL-spiesen van worsten

Wildzwijnworst
Geitenlamworst
Kip curryworst
Reeworst

… Of een combinatie! In ons assortiment vind je een prachtige selectie verschillende worsten die moeiteloos samen aan een spies geprikt kunnen worden. Zo maak je met bekende ingrediënten toch eenvoudig een bijzondere maaltijd.

Meer inspiratie?

Nog meer lezen? Graag! We publiceren doorlopend mooie recepten, innovatie concepten en het meest opvallende nieuws. Alles wat je als echte foodie of foodprofessional nodig hebt dus!

Heb je nog vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact met ons op. Onze specialisten helpen je graag.