Geroosterd krentebrood met foie royale

Recepten, Wild & Gevogelte

Bereidingswijze

Verwijder de kern van de ananas en snijd het vruchtvlees in brunoise. Verwarm de witte wijn en kook hierin de ananas met geleisuiker al roerend kort door. Koel terug in de koeling.

Snijd de korsten van het krentenbrood af en snijd een sneetje in twee rechthoeken. Snijd de hervekaas in plakken en laat deze goed op temperatuur komen.

Toast het krentenbrood en leg de hervekaas ertussen als het brood nog warm is.

Snijd de foie royale zoals op de foto, haal deze door de rietsuiker en brand deze af tot de suiker gaat karamelliseren. Dresseer de foie royale op het krentenbrood met kaas.

Maak een mooie quenelle van de ananascompote en dresseer deze op het krentenbrood naast de foie royale. Maak het gerecht af met Atsina Cress en gehakte pecannoot.

Ingrediënten, voor 4 personen

  • ¼ rijpe ananas, geschild
  • 1 dl witte wijn
  • 75 g geleisuiker
  • 4 sneeën krentenbrood
  • 150 g herve remoudoux
  • 50 g foie royale eend
  • 1 el rietsuiker
  • Enkele takjes Atsina Cress
  • 20 g geroosterde pecannoot
Foie Royale eendenlever

Rol 125 gram

Werken bij Ruig

Op zoek naar een leuke baan? Je vindt al onze vacatures op onze speciale vacaturewebsite Werken bij Ruig. Naast de nieuwste vacatures, geven onze collega’s je ook letterlijk een kijkje in onze keuken en delen ze waarom werken bij Ruig zo bijzonder is.

Nieuwsgierig geworden? Neem snel een kijkje en laat je inspireren door de levendige wereld van wild en gevogelte!