Gevogelte op chic

Concepten, Nieuws, Wild & Gevogelte

Iets bijzonders serveren lukt ook met een gangbaar stukje vlees zoals kip of ander gevogelte. De suprême is een filet met het eerste vleugelbotje eraan. Dankzij het been en vel is de smaak sterker dan een normale kipfilet.

Een van de namen voor deze speciale snijwijze dateert uit 1907 toen de wereldberoemde hotelketen, Statler Hotels, zijn eerste hotel opende in Buffalo, New York. Destijds konden alleen de rijken zich veroorloven naar een hotel te gaan en van de menukaarten konden ze de Statler Chicken bestellen. Een andere naam voor het snijden vond ongeveer 20 jaar geleden plaats, toen het nog pure luxe was om per vliegtuig te reizen. Aan boord werd regelmatig kip suprême geserveerd en daarom kreeg het product zijn naam Air Chicken.

Statler kip, air chicken …  wij bij Ruig hanteren de omschrijving suprême? We laten ons inspireren door de traditierijke Franse keuken en kozen de naam “Supreme” voor de slicing, genoemd naar de Franse schrijfwijze: suprême de volaille.

Het snijden gebeurt met de hand, waarbij zowel de filet als het bovenste deel van het vleugelbot bewaard blijft. Dit zorgt voor een natuurlijke en authentieke vleesstructuur. Wanneer je de filet na bereiding trancheert, geeft dit een mooie en luxe presentatie op het bord. En het mooie is dat je in de keuken geen tijd hoeft te verliezen, want het snijden van dit high-end product is alvast voor je gedaan. Bij Ruig heb je de keuze uit de volgende suprêmes:

  • Kip
  • Maïskip
  • Parelhoen
  • Scharrel maïskip
  • Scharrel parelhoen
  • Scharrel poulet noir

Bereid de suprême net als een ‘gewone’ kipfilet en voeg wat extra tijd toe aangezien deze filets over het algemeen iets zwaarder zijn.

Meer inspiratie?

Nog meer lezen? Graag! We publiceren doorlopend mooie recepten, innovatie concepten en het meest opvallende nieuws. Alles wat je als echte foodie of foodprofessional nodig hebt dus!

Heb je nog vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact met ons op. Onze specialisten helpen je graag.