Hazenrug met kumquatsaus

Recepten, Wild & Gevogelte

Bereidingswijze

Breng de suiker in 100 ml water tegen de kook. Roer tot de suiker is opgelost en voeg dan de kaneel en oregano toe. Halveer de kumquats over de lengte. Voeg ze toe aan de siroop en laat 30 minuten trekken op laag vuur. Zeef de siroop en zet apart.

Hussel de partjes biet om met versgemalen peper, zout en een paar eetlepels olie. Rooster circa 35 minuten op een bakplaat in een oven van 200°C.

Giet 25 ml van de kumquatsiroop en de witte port in de wildfond en reduceer tot 1⁄4.

Dep de hazenrugfilets droog en bestrooi met versgemalen peper en zout. Bak rosé in een beetje olie en boter. Laat rusten en trancheer.

Warm de gehalveerde kumquats op in de saus. Verdeel de bietjes over 4 borden met hierop de plakjes hazenrug let. Lepel de saus erover.

Bak de enoki-paddenstoelen kort op hoog vuur in een beetje olie. Breng op smaak met versgemalen peper en zout en schep over het gerecht. Bestrooi met verse oreganoblaadjes.

 

Tip van Ruig

Het gerecht past goed bij aardappelpuree of polenta voor een extra herfstig gevoel!

Ingrediënten, voor 4 personen

    • 100 g suiker
    • 12 kumquats
    • 1 kaneelstokje
    • paar takjes oregano + extra om te garneren
    • 300 g rode bieten, geschild en in partjes
    • 300 g gele bieten, geschild en in partjes
    • 150 ml wildfond
    • 50 ml witte port
    • 4 hazenrugfilets
    • 100 g enoki-paddestoelen
    Hazenrug filet 

    Art.nr. 002622

    Werken bij Ruig

    Op zoek naar een leuke baan? Je vindt al onze vacatures op onze speciale vacaturewebsite Werken bij Ruig. Naast de nieuwste vacatures, geven onze collega’s je ook letterlijk een kijkje in onze keuken en delen ze waarom werken bij Ruig zo bijzonder is.

    Nieuwsgierig geworden? Neem snel een kijkje en laat je inspireren door de levendige wereld van wild en gevogelte!