Hele kip a la Normande

Recepten, Wild & Gevogelte

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Pel de ui en teentjes knoflook. Snijd in grove stukken.
  • Snijd de citroen in grove stukken.
  • Vul de kip met de ui, knoflook, citroen en de helft van de tijm.
  • Ris de rest van de takjes tijm en meng met 1 eetlepel mosterd, 1 eetlepel honing en 30 ml appelcider.
  • Verdeel de marinade over de kip en masseer losjes in.
  • Bak de kip 30 min. in de oven, verlaag vervolgens de temperatuur naar 120 °C en bak nog 45-60 min.
  • Halveer de krieltjes en voeg deze de laatste 45 min. toe aan de kip in de oven.
  • Bak de gerookte spekreepjes en giet het vet af.
  • Voeg 150 ml appelcider toe en kook 5 min. in op laag vuur.
  • Voeg 1 eetlepel mosterd en de kookroom toe, breng aan de kook en laat nog 5-10 min. doorkoken.
  • Snijd de appel in partjes.
  • Verwarm een klein beetje roomboter in een koekenpan.
  • Bak de appelpartjes 1-2 min. aan, voeg 1 el honing toe en laat licht karamelliseren.
  • Serveer de kip met de krieltjes, gekarameliseerde appelpartjes, waterkers en roomsaus.

Ingrediënten, voor 4 personen

  • Kemper landhoen (1,2 – 1,5 kg)
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 takjes tijm
  • 1/2 citroen
  • 2 el mosterd
  • 2 el honing
  • 180 ml appelcider
  • 125 gr gerookte spekreepjes
  • 100 ml kookroom
  • 1 appel
  • 100 gram waterkers
    Kip kemper landhoen biologisch

    Art.nr. 007679

    Werken bij Ruig

    Op zoek naar een leuke baan bij een stabiel familiebedrijf met enorme historie? Dan zit je bij Ruig goed!

    Je vindt al onze vacatures op onze speciale vacaturewebsite Werken bij Ruig. Als je reageert op een vacature hoor je binnen twee weken van ons. We kijken uit naar je bericht!