Hertenbiefstuk met foie royale

Recepten, Wild & Gevogelte

Bereidingswijze

Kruid de biefstuk met versgemalen peper en fleur de sel.

Snijd of scheur de paddenstoelen in stukjes.

Verwarm een scheutje zonnebloemolie in een bakpan en bak er de biefstuk aan twee kanten stevig in aan. Zet het vuur iets lager, voeg er een klontje roomboter aan toe en arroseer het vlees veelvuldig met de boter. Laat bakken tot de gewenste cuisson. Neem uit de pan en laat de biefstuk afgedekt rusten.

Giet een gedeelte van de braadboter uit de pan en fruit de sjalot en de knoflook aan in de pan waarin het vlees is gebakken. Voeg de paddenstoelen toe en laat mooi bruin bakken. Kruid met versgemalen peper en fleur de sel.

Verwarm ondertussen de rodewijnsaus met de truffeltapenade en laat gedeeltelijk inkoken.

Hak een gedeelte van de paddenstoelen fijn en schep op de biefstuk.

Leg de plakjes foie royale op een plaatje en karamelliseer lichtjes met behulp van een crèmebrûleebrandertje. Leg 3 plakjes foie royale op het bord.

Dresseer de puree van pastinaak met de geroosterde pastinaak op het bord en verdeel er de gebakken paddenstoelen bij.

Leg er de biefstuk langs en lepel er ten slotte de truffelsaus langs.

Ingrediënten, voor 4 personen

  • 4 hertenbiefstukken
  • 400 g wilde paddenstoelenmix
  • 1 gesnipperde sjalot
  • 1 gehakt teentje knoflook
  • 2 dl rodewijnsaus
  • 2 tl truffeltapenade
  • 12 dunne plakjes foie royale
  • geroosterde pastinaak met miso
  • scheutje zonnebloemolie
  • klontje roomboter
  • versgemalen peper
  • fleur de sel

Werken bij Ruig

Op zoek naar een leuke baan? Je vindt al onze vacatures op onze speciale vacaturewebsite Werken bij Ruig. Naast de nieuwste vacatures, geven onze collega’s je ook letterlijk een kijkje in onze keuken en delen ze waarom werken bij Ruig zo bijzonder is.

Nieuwsgierig geworden? Neem snel een kijkje en laat je inspireren door de levendige wereld van wild en gevogelte!