fbpx

Hertenragout met hertenfilet

Recepten, Wild & Gevogelte

Bereidingswijze

1. Meng alle ingrediënten voor de marinade, ontdooi het stoofvlees en laat het 24 uur in de vloeistof marineren.
2. Laat na het marineren het ragoutvlees uitlekken (bewaar het vocht) en bestrooi de uitgelekte hertenragout met wat bloem. Bak het vlees goudbruin aan in 2 eetlepels van de boter en plaats het vlees in een schaal.
3. Bak in dezelfde pan vervolgens de winterpeen, knolselderij, ui, knoflook, jeneverbessen, laurier en kruidnagelen goed aan totdat het gaat geuren. Blus af met de rode wijn en breng dit aan de kook.
4. Doe de hertenragout terug in deze pan en vul de pan met water en eventueel jus de veau. Stoof het vlees in circa 2 uur gaar. Voeg een half uur voor het einde de prei toe.
5. Zeef de saus en voeg de ontbijtkoek toe. Giet de saus terug en breng aan de kook.
6. Kruid de hertenfilet met zout en peper. Bak deze goudbruin aan in een hete pan en voeg na het omdraaien de rest van de roomboter toe. Zet de filet circa 7 minuten in een voorverwarmde oven van 170 graden. Laat de filet daarna op een lauwwarme plaats rusten.
7. Plaats de warme hertenragout op het bord en snijd de filets in gelijke steaks. Dresseer met garnituur als pastinaak en aardappelpuree. Drapeer aan tafel de saus over het vlees of serveer deze er apart bij.

Ingrediënten voor zes personen
750 g hertenstoofvlees
800 g hertenfilet, ontvliesd
bloem om te bestuiven
4 el roomboter
50 g winterpeen, in brunoise
100 g knolselderij in brunoise
1 ui, in brunoise
2 teentjes knoflook, in stukjes
5 jeneverbessen, gekneusd
1 laurierblaadje
3 kruidnagelen
3 dl rode wijn
1/2 prei, in brunoise
3 plakken ontbijtkoek, in stukjes
zout en versgemalen peper
Optioneel: jus de veau

Voor de marinade
3 dl rode wijn
1 takje tijm
1 takje rozemarijn
5 gekneusde jeneverbessen
1 laurierblaadje
3 kruidnagelen

Werken bij Ruig

Op zoek naar een leuke baan bij een stabiel familiebedrijf met enorme historie? Dan zit je bij Ruig goed!

Je vindt al onze vacatures op onze speciale vacaturewebsite Werken bij Ruig. Als je reageert op een vacature hoor je binnen twee weken van ons. We kijken uit naar je bericht!

Verkrijg­baarheid

Tijdelijk zijn de Sligro-vestigingen ook toegankelijk voor particuliere klanten! Klik hier voor meer informatie.

Sligro zelfbediening

In 36 Sligro-vestigingen in Nederland vind je een shop-in-shop vestiging van Ruig. Dus ook bij jou in de buurt!

Sligro bezorgservice

Ruig is Sligro Verspartner. Dat betekent dat wild en gevogelte dat je bestelt via Sligro, door ons geleverd wordt.

Ruig bezorgservice

Zakelijke klanten kunnen gebruik maken van onze eigen bezorgservice. Benieuwd of we ook in jouw omgeving leveren?

Winkel Oostzaan

Ben je een particuliere klant? Dan verwelkomen we je graag in onze winkel in Oostzaan, onder de rook van Amsterdam.