Indiaase Vindaloo van hazenbout met pilaf rijst
Snijd de hazenbout in de midden in en draai/trek de bout in tweeën. Zout de stukken hazenbout en bak deze aan in olie. Voeg de Kumar’s Vindaloo paste toe, laat deze smelten en voeg de kokosmelk toe.
Laat dit 2 uur stoven op laag vuur.
Rooster de Fles pompoen in de oven op 220°C gedurende 30 minuten.
Maak met behulp van een keukenmachine een crème van de pompoen met de Kumar’s Tikka Masala.
Snijd dunne plakken van de knolselderij en droog deze in de oven tussen 2 siliconenmatjes op 110°C gedurende 20-30 minuten.
Snijd de King boleten en de mini courgettes in de lengte in tweeën en grill beide groentes.
Smelt de Ghee boter en verwarm de specerijen tot de aroma’s vrijkomen, voeg de basmati rijst en het water toe. Roer zachtjes door en laat op laag vuur garen met het deksel op de pan tot al het vocht verdampt is.
Verwijder de specerijen en plaats de rijst op een bord, dresseer de hazenbout, gegrilde groente, pompoen crème en knolselderij chips naar wens. Bedruip de hazenbout met wat stoofvocht.
Ingrediënten voor vier personen
- 1 kg. Hazenbout
- 150 gr. Kumar’s Vindaloo paste
- 2 dl. Kokosmelk
- 10 gr. Zout
- 300 gr. Basmati rijst
- 30 gr. Ghee boter
- 1 st. Laurierblad
- 1 st. Kruidnagel
- 1 st. Kardemom
- 1 st. Kaneel stok
- 1 st. Steranijs
- 4,5 dl. Water
- 500 gr. Fles pompoen
- 1 pakje Kastanjes
- 300 gr. King boleet
- 50 gr. Kumar’s Tikka Masala
- 100 gr. Knolselderij
- 1 pakje Groene courgette mini


Werken bij Ruig
Op zoek naar een leuke baan bij een stabiel familiebedrijf met enorme historie? Dan zit je bij Ruig goed!
Je vindt al onze vacatures op onze speciale vacaturewebsite Werken bij Ruig. Als je reageert op een vacature hoor je binnen twee weken van ons. We kijken uit naar je bericht!