Indiase curry van geitenlam

Food Specials, Recepten

Maal de kardemompeulen, mosterdzaadjes en peper fijn. Voeg de chilipepers toe en maal alle ingrediënten tot een pasta. Meng deze pasta vervolgens met de kurkuma. Verwerk dit met de ui, knoflook en de gember in de keukenmachine tot een smeuïge kruidenpasta.

Verhit de olie in een steelpan. Bak de hele kardemompeulen en de peper op een lage tot middelmatige temperatuur ongeveer 1 minuut.

Draai het vuur vervolgens hoger. Voeg het vlees toe en bak ca. 5 minuten tot het bruin begint te kleuren.

Voeg de kruidenpasta toe en bak 10 minuten mee. Voeg vervolgens de tomaten toe en stoof gedurende 4 à 5 minuten.

Voeg daarna de kokospasta, het zout en het water toe. Laat dit geheel minimaal 1 uur zachtjes doorkoken tot het vlees zacht is.

Serveer met grof gehakte koriander.

Ingrediënten voor 4 personen

1 kg geitenlam stoofvlees
2 el olie
2 tl zout
200 ml water
1 tl zwarte peperkorrels
8 kardemompeulen
2 grote rijpe tomaten, in blokjes gesneden
100 gram versgeraspte kokos, verwerkt tot pasta
1 grote groene peper
Koriander
Voor de kruidenpasta:
3 kardemompeulen, alleen zaadjes
2 tl mosterdzaadjes
1 tl zwarte peper korrels
4 – 6 gedroogde rode chilipepers
1 tl kurkuma
1 grote ui, gesnipperd
1 el fijngehakte knoflook
2 tl gember, fijngesneden

Meer inspiratie?

Nog meer lezen? Graag! We publiceren doorlopend mooie recepten, innovatie concepten en het meest opvallende nieuws. Alles wat je als echte foodie of foodprofessional nodig hebt dus!

Heb je nog vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact met ons op. Onze specialisten helpen je graag.