Indonesische kip in pindasaus

Recepten, Wild & Gevogelte

Bereidingswijze

Bestrooi de kipfilet met peper en zout. Verhit olie in een koekenpan of braadpan met deksel. Bak de kip bruin en gaar, met de deksel op de pan. Voeg na 5 minuten de gesnipperde ui en de repen paprika toe. Gaar het geheel in nog ongeveer 10 minuten.

Voeg de pindakaas, chilisaus en cayennepeper toe aan het gerecht. Roer er geleidelijk het water doorheen tot er een saus ontstaat. Laat het geheel nog zo’n 5 minuten zachtjes pruttelen om de saus wat te laten indikken.

Garneer het geheel met de platte peterselie en pinda’s. Serveer het gerecht bijvoorbeeld met rijst en een salade. Smakelijk eten!

Ingrediënten voor vier personen
1 kilo kipfilet, gesneden in blokjes
Peper & zout naar smaak
2 el plantaardige olie
1 gesnipperde ui
80 gram pindakaas
50 ml chilisaus
1 tl cayennepeper
250 ml water
30 gram gehakte pinda’s
2 rode paprika’s, in repen
10 gram platte peterselie

Werken bij Ruig

Op zoek naar een leuke baan bij een stabiel familiebedrijf met enorme historie? Dan zit je bij Ruig goed!

Je vindt al onze vacatures op onze speciale vacaturewebsite Werken bij Ruig. Als je reageert op een vacature hoor je binnen twee weken van ons. We kijken uit naar je bericht!