Inspiratie

Instructievideo: Tamme eend uitsnijden
Van de tamme eend heb je mannetjes, de canard, en vrouwtjes, de canette. In deze video laat Armand Janssen, onze
Lees meer
Ganzen tellen op een grauwe, bewolkte dag
De passie voor wild & gevogelte loopt bij Ruig als een rode draad door het bedrijf. Collega (en fanatiek jager)
Lees meer
Instructievideo: Roadkill chicken (spatchcock)
Elk seizoen is barbecueseizoen! En wat is er nou lekkerder dan een hele kip? Door de kip butterfly te snijden
Lees meer
Bourgondisch genieten van botermalse steaks
Zodra de dagen korter worden, de bomen kaal worden en de verwarming in huis weer een graadje hoger gedraaid wordt,
Lees meer
Stoer stoven met wild
Stoven is een kooktechniek waarbij je vlees kort aanbraadt en vervolgens langzaam en lang laat verder garen door het onder
Lees meer
Sous-vide: ultieme garing van wild
Wild wordt vaak gezien als iets dat lastig te bereiden is, maar hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Wanneer je
Lees meer
Jagerstrots, eerlijk vlees uit de vrije natuur
Écht wild met de vrije natuur van Europa als bron. Dat is Jagerstrots. Vlees met een goed verhaal, waarbij respect
Lees meer
Jachtkalender: een overzicht van beschikbaar wild
Het wildseizoen is één van de belangrijkste culinaire seizoenen in Nederland. Vaak denkt men dat het wildseizoen start op 15
Lees meer
Masterclass Foodpairing met hertenvlees op 24 september 2019
Het culinaire wildseizoen staat weer voor de deur. Hoe verras jij je gasten de komende maanden met wild? Tijdens de
Lees meer