Inspiratie
We zijn er om je te helpen.
Wat zijn hertenwangen en hoe bereid je ze?
Hertenwangen zijn een deel van de kop van het hert. Het zijn echte smaakbommetjes, maar moeten langzaam gestoofd worden om mals te krijgen.
Lees nu alles over tamme eend
Als je voor eendenborst kiest, stellen we je de keuze: wil je eendenfilet van de ‘canard’ of de ‘canette’? En wat kun je met eendenbouten? Alles over tamme eend!
Een rustig jagersbestaan
Collega Peter had me gevraagd of ik daar interesse had in een reeënrelling. Ik ben niet alleen jager maar ook liefhebber van de natuur, dus daar had ik zeker oren naar.
Nu online: Loustain 2021 – 2022
De brochure van Loustain komt elk jaar uit: dat is bekend. En dit jaar vind je ‘m volledig online! Vol met prachtige nieuwe producten.
Kies & bereid kwaliteitskip
Wat is nou de lekkerste kip? Die vraag krijgen we vaak en dat is logisch. Want er is zó veel te kiezen. De ene kip is de andere niet. Zodra je een mooie kip hebt gekozen, borrelt de volgende vraag op: hoe bereid ik het vlees optimaal?
Konijn op het menu? Jazeker!
Wist je dat konijnenvlees voorheen voor het arme deel van de bevolking was en dat het erg gezond is? Nee? Lees dan dit artikel over tam konijn!
Verbluffende vlierbloesem
Nu te verkrijgen via Sligro: onze onweerstaanbare citroen-vlierbloesem cake. Ideaal voor take-away en bezorging!
Indonesische kip in pindasaus
Dit gerecht is om je vingers bij op te eten. De pindasaus maak je zelf en is licht-pittig. Dat maakt dit gerecht, geïnspireerd op de Indonesische keuken, een topper!
ZiN in een goede training?
In 2021 organiseren we twee trainingen: over wild én over gevogelte. Een interactieve workshop waar je veel kennis op kunt doen.
Kies bewust, kies biologisch
Ruig is door Skal Biocontrole gecertificeerd om biologische vleesproducten te verwerken, produceren en verpakken.
Hazenpeper met chocotruffelsaus
Deze prachtige moderne bewerking van een klassiek recept is niet alleen een lust voor het oog: de smaak is ook briljant!
Feitjes over kalkoenen? Lees het hier!
Denk je aan Kerst, dan zie je een boom, lichtjes, gezelligheid en … een kerstkalkoen op tafel. Maar wat weet je eigenlijk over dit dier en over kalkoenvlees?

Werken bij Ruig
Op zoek naar een leuke baan bij een stabiel familiebedrijf met enorme historie? Dan zit je bij Ruig goed!
Je vindt al onze vacatures op onze speciale vacaturewebsite Werken bij Ruig. Als je reageert op een vacature hoor je binnen twee weken van ons. We kijken uit naar je bericht!
Verkrijgbaarheid
Sligro zelfbediening

In 36 Sligro-vestigingen in Nederland vind je een shop-in-shop vestiging van Ruig. Dus ook bij jou in de buurt!
Sligro bezorgservice

Ruig is Sligro Verspartner. Dat betekent dat wild en gevogelte dat je bestelt via Sligro, door ons geleverd wordt.
Ruig bezorgservice

Zakelijke klanten kunnen gebruik maken van onze eigen bezorgservice. Benieuwd of we ook in jouw omgeving leveren?
Winkel Oostzaan

Ben je een particuliere klant? Dan verwelkomen we je graag in onze winkel in Oostzaan, onder de rook van Amsterdam.