Jamaicaanse Jerk Chicken
Bereidingswijze
Meng in een keukenmachine de ui, de sjalotjes, de chilipepers, de knoflook, het vijfkruidenpoeder, het piment, de peper, de tijm, de nootmuskaat en het zout; verwerk tot een grove pasta. Voeg, terwijl de machine draait, de sojasaus en olie in een gestage stroom toe. Giet de marinade in een grote, ondiepe schaal, voeg de kip toe en draai om. Dek af en zet een nacht in de koelkast. Laat de kip op kamertemperatuur komen voordat je verder gaat.
Steek de barbecue aan. Grill de kip op middelhoge temperatuur, draai hem af en toe om, tot hij goed bruin en gaar is, 35 tot 40 minuten. (Dek de barbecue af voor een rokeriger smaak.) Zet de kip over op een schaal en serveer.
Liever bereiden in de oven? Houd de kerntemperatuur in de gaten en reken op ca. 1 uur op 175 graden.
Ingrediënten voor acht personen
1 middelgrote ui, grof gehakt
3 middelgrote zilveruitjes, fijngehakt
2 Scotch bonnet pepers, in stukjes gesneden
(vervang eventueel met cayennepepers of habanero)
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 eetlepel vijfkruidenpoeder
1 eetlepel pimentbessen, grof gemalen
1 eetlepel grof gemalen peper
1 theelepel gedroogde tijm, verkruimeld
1 theelepel vers geraspte nootmuskaat
1 theelepel zout
1/2 kopje sojasaus
1 eetlepel plantaardige olie
Twee kippen van 1,5 tot 2 kilo, in vieren gedeeld

Werken bij Ruig
Op zoek naar een leuke baan bij een stabiel familiebedrijf met enorme historie? Dan zit je bij Ruig goed!
Je vindt al onze vacatures op onze speciale vacaturewebsite Werken bij Ruig. Als je reageert op een vacature hoor je binnen twee weken van ons. We kijken uit naar je bericht!