Je grootse kleine kaart

Concepten, Loustain, Wild & Gevogelte

Deze pagina bekijk je optimaal op een computer. Alle informatie is natuurlijk wel via je mobiele telefoon te lezen en bekijken.

De smaak van gezelligheid

Je gasten komen niet bij je om alleen maar lekker te eten. Ze betreden je zaak ook niet uitsluitend voor de gezelligheid. Het gaat om de combinatie van beide. Dat noemen we bij Ruig ‘de smaak van gezelligheid’.

We helpen je graag om deze heilige graal van hospitality te bereiken. We denken met liefde met je mee: hoe kun je je kaart opstellen zodat je iedereen een heerlijke beleving biedt?

Dankzij meer dan 130 jaar ervaring hebben we al veel gezien en gehoord. Daarom delen we dit met plezier van je. Want laten we eerlijk zijn: jouw succes is ook ons succes!

Wijn-spijscombinaties zijn ouder dan de weg naar Rome. De juiste wijn bij een gerecht is een voorwaarde, maar geen onderscheidende dienst meer. Daarom helpen we je graag om het juiste bier te vinden bij de gerechten op je kaart. Dat past misschien beter bij jouw zaak en is veel origineler.

In bier kun je verschillende smaken onderscheiden: zoet, zuur en bitter. Dat maakt het goed te combineren met de gerechten op je kaart. Zo is ‘t zelfs eenvoudiger dan combineren met wijn!

Het is belangrijk om te bepalen hoe uitgesproken de smaak van je gerecht is en daar je bier op af te stemmen. Ook de diverse smaakprofielen zijn belangrijk om op te letten: een zoet gerecht kun je combineren met een zoetzurig bier, maar je kunt ook een bitter bier selecteren als tegenhanger.

Bij foodpairing gaat het vooral om de praktijk. Probeer dus uit wat er wel of niet werkt en vraag feedback aan je gasten. Om je op weg te helpen hebben wij alvast een kleine selectie gemaakt.

Foodpairing met bier

Kipsaté

Gulpener Korenwolf
Fris & fruitig

Kipschnitzel

Grolsch Lentebok
Amber & elegant

Kipshoarma

La Trappe Dubbel
Donker & rijk

Mexicaanse wrap

Brand India Pale Ale
Blond & krachtig

Mini flammkuchen

Bronckhorster Hoptimist
Intens & uitdagend

Pub food

Tip van Ruig!

Kies naast het beste wild en gevogelte ook voor het lekkerste brood en de beste specialiteiten. Kijk voor ons complete Loustain-assortiment in de brochure!

De smaak op het gebied van eten mag dan voortdurend veranderen, maar als het om pub food gaat houden de klassiekers en oude favorieten nog altijd een plekje op de menukaart. Je verblijdt je gasten met bekende gerechten van goede kwaliteit. Dat is waar ze voor blijven terugkomen.

Sleutelwoord is ‘comfort food’. Een smaakvolle maaltijd die perfect combineert met een drankje (of meerdere). Haute cuisine is niet nodig. Serveer een ruime portie met de juiste smaken, daar maak je de meeste gasten blij mee. Een mooie kans om je omzet te verhogen en de marge van je zaak te verbeteren. Dat je daarmee de klanttevredenheid verhoogt is ook mooi meegenomen!

Door te werken met kwalitatieve gemaksproducten maak je het ook jezelf niet te moeilijk. Ons assortiment Easy Food is topkwaliteit die je gegarandeerd tijd besparen in de keuken. authentiek van smaak en verrassend lekker. We denken graag met je mee om de juiste invulling van je kaart samen te stellen.

Chicken ribs

Spareribs van kip, gemarineerd in een heerlijke marinade. Alvast gegaard, dus snel te serveren.

Kipburger spicy

Burger van dijenvlees, lekker spicy door de sambal en kruiden. Echt ambachtelijk bereid van topkwaliteit vlees.

Kipreepjes

Gegaarde kipreepjes in de varianten shoarma, gyros, tandoori, lemon pepper en piri piri. Eindeloos variëren!

Kipschnitzel krokant

Voorgegaard en diepgevroren geleverd. Onze schnitzels bieden ultiem gemak en een lekkere crunch.

Pulled chicken

Onze pulled chicken is zeer populair. Ideaal beleg voor broodjes en een originele topping voor frites.

Mini kipgehakt-balletjes

Onze bekende gebraden gehaktballetjes worden goed op smaak gebracht en wegen 25 gram per stuk.

Borrel­plank

Het aanbieden van een borrelplank is dé manier om je omzet en marge te verbeteren. Kies je producten op een slimme manier en de bereiding stelt niks voor. Je hebt geen grote keuken nodig voor een grootste borrelplank!

Maak het jezelf makkelijk: even de paté en kwarteleitjes snijden, de rillettes en eendenfilet op de plank leggen en de rest gaat zo de frituur in. In slechts enkele minuten heb je dan een luxe borrelplank op tafel staan!

Je kunt gemakkelijk variëren met smaken en prijsniveaus. Zoek je een wat voordeligere borrelplank? Kies dan voor kipnuggets, borrelpootjes en gehaktballetjes. Je kunt ook inspelen op het seizoen: met reestoofkroketjes, fazantpaté en coppa van wild zwijn maak je er een wild feestje van. In de lente kun je met kwartelboutjes en konijnpastei het voorjaar inluiden. Met andere woorden: je kunt alle kanten op door diverse borrelplanken samen te stellen.

Meer inspiratie?

Nog meer lezen? Graag! We publiceren doorlopend mooie recepten, innovatie concepten en het meest opvallende nieuws. Alles wat je als echte foodie of foodprofessional nodig hebt dus!

Heb je nog vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact met ons op. Onze specialisten helpen je graag.