Kemper Landhoen met asperges

Recepten, Wild & Gevogelte

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160 graden. Schil de witte en groene asperges en snijd er de harde onderkant af.

Kruid de landhoen aan de binnenkant met zout en peper. Vul de landhoen met het kipgehakt en marinade, leg er de asperges op en lepel er 2 eetlepels marinade overheen. Bind de landhoen mooi op met slagerstouw en wrijf rondom goed in met de rest van de marinade.

Braad de landhoen in de voorverwarmde oven tot deze mooi gekleurd is en een kerntemperatuur van 70 graden heeft bereikt. Controleer dit met een kernthermometer. Reken hiervoor ongeveer 40 minuten.

Kook ondertussen de krieltjes in ongeveer 15-20 minuten gaar in gezouten water. Giet af, voeg er de peterselie, de roomboter en ruim versgemalen peper en zout aan toe. Schep goed om.

Presenteer de landhoen op de krieltjes, garneer met de rozemarijn en partjes citroen. Snijd de landhoen aan tafel aan.

Ingrediënten
1 landhoen
200 g kipgehakt
200 g witte asperges
200 g groene asperges
5 el O’life marinade rozemarijn-citroen
600 g geschrapte krieltjes
2 el fijngesneden peterselie
100 g roomboter (in kleine blokjes)
2 takjes rozemarijn
4 partjes citroen
versgemalen peper
zout
slagerstouw

Meer inspiratie?

Nog meer lezen? Graag! We publiceren doorlopend mooie recepten, innovatie concepten en het meest opvallende nieuws. Alles wat je als echte foodie of foodprofessional nodig hebt dus!

Heb je nog vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact met ons op. Onze specialisten helpen je graag.