Kerntemperaturen van wild en gevogelte

Food Specials, Instructies, Wild & Gevogelte

Wanneer is je vlees gaar? Met een thermometer kun je eenvoudig de kerntemperatuur van het vlees bepalen. Dat werkt een stuk beter dan te raden op basis van de kleur van het vlees. Zo weet je zeker dat je vlees perfect bereid is. Het maakt niet uit of je je vlees bereidt in de oven, in een pan of op de barbecue.

Je steekt de thermometer in het dikste deel van het vlees, met voldoende afstand tot eventueel vet of bot. Bot warmt namelijk wat sneller op, dus zal een hogere temperatuur aangeven. Vet geeft juist weer een lagere temperatuur aan. De juiste kerntemperatuur zorgt ervoor dat je bacteriën uitsluit en de smaak van jouw vlees optimaal is. Eet smakelijk!

Kip & kalkoen
Well done 75°C

Eend

Medium 65°C

Geit
Medium rare 55-58°C

Medium 60-63°C
Well done >70°C

Hert & ree
Medium rare 55-57°C

Everzwijn
Medium well 62°C