fbpx

Kerntemperaturen van wild en gevogelte

Food Specials, Instructies, Wild & Gevogelte

Wanneer is je vlees gaar? Met een thermometer kun je eenvoudig de kerntemperatuur van het vlees bepalen. Dat werkt een stuk beter dan te raden op basis van de kleur van het vlees. Zo weet je zeker dat je vlees perfect bereid is. Het maakt niet uit of je je vlees bereidt in de oven, in een pan of op de barbecue.

Je steekt de thermometer in het dikste deel van het vlees, met voldoende afstand tot eventueel vet of bot. Bot warmt namelijk wat sneller op, dus zal een hogere temperatuur aangeven. Vet geeft juist weer een lagere temperatuur aan. De juiste kerntemperatuur zorgt ervoor dat je bacteriën uitsluit en de smaak van jouw vlees optimaal is. Eet smakelijk!

Kip & kalkoen
Well done 75°C

Eend

Medium 65°C

Geit
Medium rare 55-58°C

Medium 60-63°C
Well done >70°C

Hert & ree
Medium rare 55-57°C

Everzwijn
Medium well 62°C

Verkrijg­baarheid

Tijdelijk zijn de Sligro-vestigingen ook toegankelijk voor particuliere klanten! Klik hier voor meer informatie.

Sligro zelfbediening

In 36 Sligro-vestigingen in Nederland vind je een shop-in-shop vestiging van Ruig. Dus ook bij jou in de buurt!

Sligro bezorgservice

Ruig is Sligro Verspartner. Dat betekent dat wild en gevogelte dat je bestelt via Sligro, door ons geleverd wordt.

Ruig bezorgservice

Zakelijke klanten kunnen gebruik maken van onze eigen bezorgservice. Benieuwd of we ook in jouw omgeving leveren?

Winkel Oostzaan

Ben je een particuliere klant? Dan verwelkomen we je graag in onze winkel in Oostzaan, onder de rook van Amsterdam.