Kies bewust, kies biologisch

Nieuws, Wild & Gevogelte

Tevreden kondigen wij aan dat we door Skal Biocontrole gecertificeerd zijn om biologische vleesproducten te verwerken, produceren en verpakken. Een belangrijke stap om ons steentje bij te dragen aan een mooiere en betere wereld.

De verschillen tussen vlees met én zonder keurmerk zijn helder. Voor kip hebben we hier een duidelijk overzicht van opgesteld, die onder andere in onze Tam-brochure gepubliceerd is maar je ook hieronder kunt bekijken.

Deze tabel toont de verschillen in leefomstandigheden per keurmerk aan.

Een biologische kip is een dier dat een goed leven heeft gehad. De kip heeft buiten kunnen scharrelen – tenminste 4m² buitenruimte per dier – en voldoende verrijkingsmaterialen ter beschikking. Ook leeft een biologische kip ruim twee keer zo lang dan een reguliere kip.

Omdat biologische kippen meer bewegingsvrijheid hebben ontwikkelen de spieren zich beter en dat vertaalt zich in de fijne smaak en mooi stevig vlees. Dat is dan ook een belangrijke overweging geweest om ons voor dit keurmerk te laten certificeren.

In ons assortiment vind je op dit moment biologische kippen en technische delen. In de loop van 2021 zullen we het productaanbod verder uitbreiden. Daarnaast is het voor klanten die gebruik maken van onze Private Label-dienstverlening ook mogelijk om via Ruig biologische producten te laten produceren.

Ruig was reeds gecertificeerd door de Dierenbescherming om het Beter Leven keurmerk met één en twee sterren te voeren. De nieuwe certificering maakt het assortiment rond.