Kip uit het bos van des Landes

Blogs, Wild & Gevogelte

De overtreffende trap van scharrelen: loslopen in een bos, zonder omheining en met insecten en zaden volop tot je beschikking. Label Rouge Plus-kippen hebben dat geluk!

Het is voor steeds meer mensen belangrijk: weten waar je eten vandaan komt. Wat voor leven heeft het dier gehad dat nu op je bord ligt? Niet alleen uit compassie voor het dier, maar ook omdat het welzijn en de leefomstandigheden van het dier overduidelijk van invloed zijn op de smaak en kwaliteit van het vlees. De keuze voor Label Rouge Plus-kip is wat dat betreft echt een keuze voor een echt topproduct.

Zonder omheining

Deze kippen leven namelijk in totale vrijheid in de streek Les Landes (Frankrijk). Nadat ze zijn uitgebroed, worden de kuikens direct uitgezet in nomadische kippenhutjes in het bos. Deze hutjes (marensines) zijn verplaatsbaar, zodat de boer ze steeds op een nieuw stuk kan zetten. Als de kuikens groot en sterk genoeg zijn, mogen ze naar buiten. Ze groeien dan verder op in het bos, zonder omheining. Hun voeding bestaat voor 80 procent uit granen, voornamelijk mais. De kippen vullen dit zelf aan met wat er in het bos te vinden is, zoals insecten, wormen, grassen en zaden.

Verfijnd vlees

Deze optimale leefomstandigheden leveren goed bevleesde kippen op. Ze worden geslacht na minimaal 81 dagen. Het vlees is verfijnd en stevig. En de smaak? Die is heel uitgesproken en intens!

“De overtreffende trap van scharrelen: loslopen in een bos, zonder omheining en met volop voer tot je beschikking als insecten, zaden, kruiden en gras. Label Rouge-gevogelte uit des Landes heeft dat geluk!”

De boer is de drijvende kracht

De lokale boeren van des Landes vormen de drijvende kracht achter Label Rouge. Dagelijks ontfermen zij zich over de dieren en onderhouden zij de marensines, die in een straal van 50 kilometer van de boerderij staan. Voor optimaal bosbeheer verplaatsen de boeren de marensines regelmatig. Om de natuurlijke omgeving zo veel mogelijk te respecteren, zijn de marensines niet voorzien van stroom.

De boeren verbouwen vrijwel al het voedsel zelf of kopen dit met zorg in. Elk product is volledig vrij van GMO-voeding (genetically modified organism). De productieketen van het voedsel is transparant en tot aan de boer traceerbaar. Door hun eenduidige manier van (samen)werken garanderen de boeren een constante hoge kwaliteit en continue beschikbaarheid van dit topproduct.

Eerlijk en traceerbaar vlees

Label Rouge uit des Landes staat voor een eerlijk stukje vlees uit de vrije natuur. Het past volledig in de vraag naar biologisch, lokaal en verantwoord eten. Vertel je gasten via de kaart en aan tafel over het bijzondere verhaal achter dit natuurproduct uit des Landes.

Op de verpakking vind je een code (een uniek levensnummer) waarmee je precies kunt traceren waar de kip of parelhoen vandaan komt.

Eerlijk & Heerlijk

Het gevogelte van Label Rouge maakt deel uit van het Sligro-label ‘Eerlijk & Heerlijk’. De producten binnen dit label zijn duurzaam en worden geproduceerd met respect voor natuur, milieu en biodiversiteit.

Meer inspiratie?

Nog meer lezen? Graag! We publiceren doorlopend mooie recepten, innovatie concepten en het meest opvallende nieuws. Alles wat je als echte foodie of foodprofessional nodig hebt dus!

Heb je nog vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact met ons op. Onze specialisten helpen je graag.