Lasagne van patrijs

Recepten, Wild & Gevogelte

Fileer de patrijzen (zie de video onderaan dit recept), haal het vlees van de pootjes en trek een gevogeltebouillon van de karkassen. Pocheer, in de op smaak gebrachte bouillon, het vlees circa 5 minuten en de poten circa 20 minuten. Haal het vlees uit de pan, laat het afkoelen en snijd het fijn.

Maak van de gevogeltebouillon samen met de boter, sjalot, bloem en room een gevogelte-bechamelsaus en laat deze afkoelen.

Snijd de courgette en paprika’s in zeer fijne brunoise, blancheer deze en spoel direct af met koud water. Meng de groenten samen met 150 gram geraspte kaas door de saus en breng op smaak met zout en peper.

Voor het pastadeeg:

Maak een pastadeeg van de genoemde ingrediënten en laat dit circa 20 minuten rusten op een koele plaats. Rol het deeg uit in een pastamachine (op stand 5) en blancheer circa 5 minuten. Spoel vervolgens af met koud water.

Bouw de lasagne op in een ingevette ovenvaste vorm met onderop pasta, daarop bechamelsaus, gevolgd door het patrijzenvlees en vervolgens een laag pasta. Herhaal dit. Eindig met een laagje bechamelsaus en bestrooi de bovenkant met de rest van de geraspte kaas.

Zet de lasagne ongeveer een half uur in een voorverwarmde oven van 180°C.

Ingrediënten

4 stuks roodpoot patrijs
100 gram boter
1 sjalot
120 gram bloem
1 dl room
9 dl gevogelteboullion
150 gram courgette
100 gram rode paprika
100 gram gele paprika
200 gram geraspte kaas, Goudsche Waegh
Zout en peper

Voor het pastadeeg:

150 gram bloem
3 gram zout
10 gram boletenpoeder, Sabarot
2 eidooiers
5 dl water
2 eetlepels olijfolie
50 gram mesclun sla
2 eetlepels dressing

Meer inspiratie?

Nog meer lezen? Graag! We publiceren doorlopend mooie recepten, innovatie concepten en het meest opvallende nieuws. Alles wat je als echte foodie of foodprofessional nodig hebt dus!

Heb je nog vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact met ons op. Onze specialisten helpen je graag.