Meer wild verkoop je zo!

Instructies, Nieuws, Wild & Gevogelte

Staat je menukaart elk jaar vol met wildgerechten, maar laten je gasten deze gerechten té vaak links liggen? Daar helpen we je graag mee. Wild is niet moeilijk om te verkopen, maar vraagt wel om enkele handigheidjes. Met onze tips wordt wild de topper op je menukaart!

Laat het zien

Ziet de gast het niet? Dan bestelt hij het niet! Hang krijtborden op met voorbeelden, geef zelf suggesties aan tafel en belicht bijvoorbeeld elke week één speciaal wildgerecht op jouw menukaart. De wildknaller van de week, het gerecht dat je gast echt niet mag missen. Het is een ongeschreven regel: suggesties doen levert meer omzet op. Daarnaast is het ook nog eens gastvrij.

Dat betekent ook dat je ‘zwarte brigade’ de juiste informatie moet hebben. Zorg dat ze de gerechten kennen en de achtergrond van de producten. Onze brochures staan bomvol informatie over wild én de verschillende delen.

Maak wild simpel

Wild alleen voor oudere gasten en veel te sterk van smaak? Je gasten hebben geen idee, trek ze over die drempel en verleid ze met toegankelijke gerechten. Bijvoorbeeld door op je borrelplank enkele wilde elementen toe te voegen. Een kroketje met reestoof of een coppa van everzwijn bijvoorbeeld.

Zijn je gasten klaar voor de volgende stap? The Hunters Platter is ons borrelconcept vol smakelijk wild en gevogelte.

Bijvoorbeeld

Vervang de rundercarpaccio eens door hertencarpaccio. Een bekend, toegankelijk gerecht maar dan met onderscheidend vermogen én meerwaarde. Een wilde eendenfilet op je kaart doet het ook goed: eend is bekend, de kosten relatief laag en de bereiding vrij eenvoudig. Verras je gasten door aan tafel de keuze te bieden voor een wilde biefstuk in plaats van het bekende rund. Reken een bescheiden toeslag en verhoog je omzet, je marge en de tevredenheid van je gasten.

Hou de foodcost laag

Ligt de prijs van wild op jouw menukaart hoger dan andere vleesgerechten? Dan kun je kiezen voor een lagere marge – dat raden we eigenlijk niet aan – maar je kunt ook de foodcost verlagen. Serveer een kleine medaillon van hertenrugfilet met een stoof van hertenwangen. Zo hou je de kosten beperkt en het bord goed gevuld!

Je kunt ook verrassende gerechten of –delen kiezen. Zo kan een mooi geserveerde rollade een echt pronkstuk zijn. Wil je je gasten verbazen? Spareribs van everzwijn zijn bijzonder voordelig en verfrissend om op een kaart te zien.

Belicht de mooie kant

Wild is duurzaam vlees én loopt letterlijk op eigen Hollandse bodem. Wild heeft een beter leven gehad dan ander vlees op je menukaart. Het verhaal erachter is authentiek, echt en puur natuur. Daarnaast heeft wild van elke soort vlees het minste milieu-impact.

Zulke storytelling, daar houden gasten van. Benadruk dus de mooie, duurzame kant van dit stukje vlees. Maak ook slim gebruik van de jachtkalender en laat je gasten weten dat ze voor wild uit het seizoen kiezen.

Het Jagerstrots-zegel biedt zekerheid. Écht wild uit de vrije natuur van Europa. Bekijk de voordelen!

Laat je gasten proeven

Zijn je gasten nog steeds niet overtuigd? Laat ze dan een stukje wild proeven! Een amuse met een mooie paté of een rumaki van gans doen het uitstekend. Je kunt ook wild serveren bij het broodje vooraf.

Ben je op zoek naar mooi brood? Bekijk dan het Loustain-assortiment eens.

Je kunt ook stukjes vlees uitdelen tijdens het opnemen van de bestelling. Zo kun je vooroordelen, van bijvoorbeeld te overheersende smaak, wegnemen. Bijvoorbeeld met een stukje everzwijncoppa op mooi brood van Loustain.