De meest diervriende­lijke foie gras

Nieuws, Wild & Gevogelte

Als je op zoek bent naar de meest diervriendelijke foie gras, dan moet je op zoek naar een alternatief. Foie Fin introduceerden we al eerder, maar er is een nieuwe uitdager in ons assortiment te vinden: Foie Royale.

Ook dit product wordt gemaakt van de levers van niet-vetgemeste eenden en ganzen. Het grote verschil is de productiemethode. Die van Foie Royale is uniek, nog nooit eerder vertoond en uiteraard gepatenteerd.

De ganzen en eenden groeien op in Duitsland, op de boerderij. Vleugels of bek worden niet geknipt. Het eten gaat vrijwillig, zoals in de natuur. En de dieren hebben voldoende ruimte om te scharrelen. Om de Foie Royale te produceren, worden gewone levers van de eenden of ganzen gebruikt. Deze zijn klein, en niet – zoals bij foie gras – vervet.

Dat is dan ook de reden dat de levers onder extreem hoge druk eenden- of ganzenvet ingeperst krijgen. Het resultaat is een foie gras-alternatief wat niet van echt te onderscheiden is. Zelfs niet op moleculair niveau.

Eén van de mooiste eigenschappen van Foie Royale is het aantal toepassingen. Je kunt het bakken, koken, frituren, karameliseren, schaven of blenden. Ook een terrine maken gaat perfect met Foie Royale. Of maak het jezelf makkelijk: eet het gewoon met een stokbroodje. Heerlijk!

In ons assortiment vind je zowel de variant met eendenlever als Foie Royale met ganzenlever. Welke keuze je ook maakt: je biedt jezelf en je gasten een traktatie die zowel warm als koud perfect van smaak is.

Eendenlever

125 gram

Ganzenlever

125 gram

Meer inspiratie?

Nog meer lezen? Graag! We publiceren doorlopend mooie recepten, innovatie concepten en het meest opvallende nieuws. Alles wat je als echte foodie of foodprofessional nodig hebt dus!

Heb je nog vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact met ons op. Onze specialisten helpen je graag.